Internet explorer not supported - Please switch to Edge, Firefox, Chrome, Opera or other browser and improve the safety of your navigation

Navigációs menü

Nitrogén | Palackos és cseppfolyós gázok a Messer Hungarogáztól - Messer Hungarogaz Kft

Útkövető

NITROGÉN

NITROGÉN

A NITROGÉN (VEGYJELE N2) 

A nitrogén egy kétatomos gáz, vegyjele N, rendszáma 7, atomtömege 14,0067. A természetben a nitrogén stabil kémiai elemként fordul elő. Daniel Rutherford fedezte fel a 18. században. Normál környezeti hőmérsékleten a nitrogén gázhalmazállapotú (nitrogén gáz), de -196 °Celsius fokra lehűtve cseppfolyóssá válik (folyékony nitrogén). A nitrogén a földi élet nélkülözhetetlen eleme. A nitrogén minden élő organizmusban előfordul, aminosavak, proteinek, nukleinsavak építőeleme. A növényi, állati és emberi szervezet számára egyaránt létfontosságú, nélküle nem létezne anyagcsere, fehérje, DNS. A légköri levegőt legnagyobb részben nitrogén alkotja. Az atmoszférikus levegő 78% nitrogénből, 20,8% oxigénből, és nemesgázokból (pl. argon, hélium, neon és xenon) áll.

NITROGÉN TERMÉKEK 

  • Ipari nitrogén 4.5
  • Gourmet N élelmiszeripari nitrogén 4.5 / E941
  • Egészségügyi nitrogén
  • Nitrogén 5.0, Nitrogén 5.5 ECD, Nitrogén 6.0
  • Cseppfolyós nitrogén 2.5 ipari, Cseppfolyós nitrogén 4.5, Nitrocut cseppfolyós nitrogén 5.0 lézervágáshoz
  • Egészségügyi cseppfolyós nitrogén 5.0
  • Gourmet N élelmiszeripari cseppfolyós nitrogén 4.5 / E941
  • Nitrogéntartalmú gázkeverékek: Auline N, Aluline He50 N/He15 N hegesztési védőgáz-keverék, Formálógáz H4/H5/H10, TOP-FILL gumiabroncstöltő gáz, Ölbő mix, Banángáz, Gourmet N90/N80/N70/N60/N50/N25, Gourmet N50 O20 /N60 O15 élelmiszeripari védőgáz-keverékek, Szintetikus levegő, Lasline lézergázok, Lambda Mix kipufogógázok, stb.

A NITROGÉN TULAJDONSÁGAI 

Színtelen, szagtalan, normál körülmények között stabil, nem éghető, nem mérgező, inert gáz. Az atmoszférikus levegő kb. 78%-át alkotja. Zárt térben nagy tömegben kiáramolva kiszoríthatja a levegőt, fulladást okozhat, amely észrevétlenül következik be (fulladásveszély!).

NITROGÉN PALACKOK ÉS BÜNDELEK TÍPUSAI 

Különféle méretű és nyomású nitrogén palackokat kínálunk. A teljes méretválaszték az 1 literes laborpalackoktól az 50 literes palackokig, és a nagyméretű palackkötegekig (bündelekig) terjed. A palackokba jellemzően 200 és 300 bar nyomáson töltjük a sűrített gázt.

Nitrogén palack méretek

Palack űrtartalom Töltési nyomás       Töltési mennyiség
10 liter 200 bar 2 m3
20 liter 200 bar 4 m3
50 liter 200 bar 10 m3
50 liter 300 bar 15 m3

 

 

 

 

Nitrogén palackköteg (bündel) méretek

Bündel űrtartalom Töltési nyomás        Töltési mennyiség
12 x 50 liter 200 bar 120 m3
12 x 50 liter Duplex 300 bar 157 m3
MegaPack C4 300 bar 157 m3

 

CSEPPFOLYÓS NITROGÉN TARTÁLYBAN  

A nitrogén cseppfolyós formában való tárolása kettősfalú, vákuumszigetelésű kriogén tartályokban lehetséges, melyekből széles típus- és méretválasztékot biztosít a Messer. Nagyobb cseppfolyós nitrogén-mennyiségek esetén a felhasználás helyére telepítünk álló kriogén tárolótartályokat, amelyeket tartálykocsikkal töltünk fel. Kritikus üzem esetén ajánlott a telemetrikus tartályszint ellenőrző rendszer alkalmazása, amely jelez a Messer logisztikai munkatársainak, mikor szükséges a tartály újratöltése.

Kisebb cseppfolyós nitrogénigény esetén kisebb tárolókapacitású palettankok, mobil tartályok, Dewar-edények állnak rendelkezésre. Dewar-edényt és más, kisebb tárolókapacitású cseppfolyós nitrogén tárolóeszközt üzemeltető vevőink számára cseppfolyós nitrogént kiszállító szolgáltatást biztosítunk országszerte. Kollégáink speciálisan kialakított kisebb szállítójárművek segítségével közvetlenül a felhasználás helyén végzik el vevőink tárolóedényeinek feltöltését, illetve rendszeres utántöltését.

NITROGÉN PALACK SZELEPCSATLAKOZÁSA

  • 200 bar: DIN 477 Nr. 10: W 24,32 x 1/14" 
  • 300 bar: EN ISO 5145 Nr. 30: W 30 x 2 (15,9-20,1)

Gázok szelepcsatlakozásai: még több infó

NITROGÉN REDUTKOR

Constant 2000 egylépcsős vagy kétlépcsős nyomáscsökkentő nitrogénhez, manométerrel vagy rotaméterrel

 

PALACKOS NITROGÉN VÁSÁRLÁSA 

Nitrogént vállalatként és magánszemélyként is vásárolhat tőlünk a Messer telephelyek vevőszolgálatain keresztül, vagy az Önhöz legközelebb található gázlerakataink egyikében. A palackos gázokat e-mailben vagy telefonon rendelheti meg. Az adott lerakattól, ellátóhelytől függően gázpalackját átveheti a lerakatban, vagy kérhet kiszállítást is. Kiszállítás a megrendeléstől számított 1 munkanapot követően lehetséges.

Az ellátási lehetőségekkel kapcsolatban hívjon minket telefonon, vagy nézze meg gázlerakataink listáját és válassza ki a legközelebbi ellátóhelyet.

CSEPPFOLYÓS NITROGÉN VÁSÁRLÁSA 

Nagyobb nitrogénigény esetén a szállítás, tárolás és ellátás leggazdaságosabban és legcélszerűbben alacsony hőmérsékletű folyadék, azaz cseppfolyós nitrogén formájában oldható meg. Új vevőként árajánlatért vegye fel a kapcsolatot a területileg illetékes értékesítő kollégánkkal.

Vevőink a cseppfolyós állapotban szállított gázok rendelését e-mailen vagy személyesen egyeztethetik a kapcsolatot tartó területi értékesítő kollégánkkal, vagy közvetlenül a cseppfolyós szállítást szervező logisztikai osztállyal.

NITROGÉN FELHASZNÁLÁSI TERÜLETEI

A nitrogént sokféleképpen hasznosítja az ipar és a kutatás. Két alapvető fizikai tulajdonságát használják ki: inert gázként rendkívül csekély reakciókészségét és hűtőközegként mélyhűtött, cseppfolyós formában alacsony hőmérsékletét (-196 °C) fagyasztási és hidegtárolási célra.

A nitrogént védőgázként is alkalmazzák a vegyiparban, az élelmiszeriparban és a metallurgia területén, cseppfolyós mélyhűtött formában élelmiszerek fagyasztására, hulladékanyagok újrahasznosítására, biológiai minták konzerválására, talajfagyasztásra. Fontos felhasználási területe továbbá az ammónia- és a nitrogénműtrágya gyártás.

LETÖLTHETŐ INFORMÁCIÓK

Tartalom megjelenítő

Tartalom megjelenítő

Tartalom megjelenítő

ÉRTÉKESÍTÉSI HELYEK - GÁZCSERETELEPEK

Palacktöltő üzemek, vevőszolgálatok, gázcseretelepek országszerte

Segíthetünk?

SEGÍTHETÜNK?

Vegye fel velünk a kapcsolatot! Értékesítési és vevőszolgálati munkatársaink megválaszolják termékeinkkel és szolgáltatásainkkal kapcsolatos kérdéseit.

FORM BASIC - ACTION FORM_HU - LOVAS KRISZTA - 1

SEGÍTHETÜNK?

Adja meg, milyen témában kér tőlünk tájékoztatást!

Űrlap

Action form_HU

Contact form Hungary
Hiba történt a regisztráció feldolgozása során. Kérjük, ellenőrizze a megadott adatokat.

Összesen 1) oldalból (1 cím nélküli oldal

Válassza ki, milyen formában szeretné, hogy felvegyük Önnel a kapcsolatot!
Kérjük írja le, miben segíthetünk!
Adataim megadásával és a GDPR checkbox kipipálásával – a GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pontja, továbbá Grt. 6. §-a, valamint a vonatkozó Adatvédelmi Tájékoztató szerint – önkéntesen feliratkozom a Messer Hungarogáz Kft. tájékoztató küldő adatbázisába. Tudomásul veszem, hogy a tájékoztató levelek küldéséről bármikor leiratkozhatok.