Webtartalom-megjelenítő

Mélyhűtött cseppfolyós gázok kriogén tárolótartályban

A nagytömegű, úgynevezett „bulk” szállítás, tárolás és ellátás leggazdaságosabban és legcélszerűbben – a kis szállítási-tárolási térfogat és holtsúly jóvoltából – a fő levegőtermékek, vagyis a nitrogén, oxigén és argon, továbbá a szén-dioxid esetében, alacsony hőmérsékletű folyadék formájában oldható meg.

A gázok cseppfolyós formában való tárolása különleges felépítésű, kettősfalú, vákuumszigetelésű kriogén tartályokban lehetséges, melyekből széles típus- és méretválasztékot biztosít a Messer.

Nagyobb mennyiségek esetén a felhasználás helyére telepítünk álló (esetleg fekvő) kriogén tárolótartályokat. Kis mértékű cseppfolyós gázigény esetén kisebb tárolókapacitású palettankok, mobil tartályok, Dewar-edények állnak rendelkezésre.

A mélyhűtött cseppfolyós gázellátás szakaszai

1. A Messer gyártóhelyi kriogén tárolótartályából a cseppfolyós halmazállapotú terméket kriogén folyadékszivattyú segítségével egy kriogén szállítótartályba fejtik át.

2. A kriogén szállítótartállyal rendelkező tartálykocsi a terméket a felhasználási helyre szállítja.

3. A szállítótartályból a cseppfolyós állapotú terméket, a tartálykocsi kriogén folyadékszivattyújának segítségével, a helyi felhasználói kriogén tartályba fejti át.

4-5. A felhasználói tartályból a termék elvétele folyadék- és gázállapotban is történhet. A többnyire szokásos gázállapotú felhasználás esetében a tárolótartályhoz hidegelpárologtató tartozik, amelyből a gáz, a szükséges nyomáson, csővezetékhálózaton keresztül a fogyasztási helyre vezethető.

Telemetrikus tartályszint ellenőrzés

Nagyobb felhasználóknál, ill. kritikus üzem estén telemetrikus rendszer ellenőrzi folyamatosan a tartály töltöttségi szintjét és jelez a Messer logisztikai munkatársainak, mikor szükséges a tartály újratöltése.

Cseppfolyós gázok rendelése

A cseppfolyós állapotban szállított gázok rendelését egyeztesse személyesen központi Vevőszolgálatunkkal, vagy az Önnel kapcsolatot tartó területi értékesítő kollégánkkal.

Kisebb cseppfolyós nitrogén tárolók, Dewar-edények töltése

Dewar-edényt és más, kisebb tárolókapacitású cseppfolyós nitrogén tárolóeszközt üzemeltető vevőink számára nyújtjuk cseppfolyós nitrogént kiszállító szolgáltatásunkat, melyet kisebb szervizkocsi járataink végeznek országszerte. A szállítás előzetesen egyeztetett ütemben, a felek között megállapodott időpontban történik.

További információk