Útkövető

Gázpalackok jelölése

GÁZPALACKOK JELÖLÉSE

GÁZPALACKOK JELÖLÉSEI

A gázpalackokat biztonságtechnikai és információs célból különböző jelekkel látják el, amelyek a következő csoportokba sorolhatók:

  • veszélyes áru jelölő címke (termékjelölő címke): a veszélyes árukra ADR/RID által előírt termékjelölő címke a gáztöltet pontos megnevezésével és a palackos gáz szállítása és kezelése szempontjából fontos biztonsági előírásokkal és veszélytényezőkkel a palack vállrészén található. A gáztöltetre vonatkozóan elsődlegesen a termékjelölő címke szolgál iránymutatással.
  • színjelölés: a gáztöltetre jellemző színjelölés a palack vállrészén, illetve az ipari és egészségügyi gáz megkülönböztetésére szolgáló szín a palacktesten látható. A színjelölés a gázpalack tartalmának akár nagyobb távolságról való beazonosítására szolgál, például vészhelyzet, tűz esetén. A termékjelölő címkével szemben másodlagos azonosító jelzésnek számít.
  • palackbeütés: a palack vállrészére beütött adatok, mint a palackszám, a gáztöltet fajtája, a próbanyomás, a nyomáspróba időpontja, és a taratömeg azt jelzi, hogy a palackba milyen gáz tölthető.

VESZÉLYES ÁRU JELÖLŐ CÍMKE (TERMÉKJELÖLŐ CÍMKE)

Veszélyes áru jelölő címke hidrogén

SZÍNJELÖLÉS

A gázpalackok színjelölése Magyarországon az MSZ EN 1089-3 szabvány alapján történik, amely az EN 1089-3 európai szabvány átvétele.

A szabvány szerinti színjelölés csak a gázpalack vállrészére vonatkozik. Egészségügyi gázok esetén emellett a palackköpeny (hengeres palástrész) színe is meghatározott, kötelezően fehér.

Gázpalackok színjelölése

LETÖLTHETŐ INFORMÁCIÓ:

Segíthetünk?

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Értékesítési és vevőszolgálati munkatársaink megválaszolják termékeinkkel és szolgáltatásainkkal kapcsolatos kérdéseit.

FORM BASIC - ACTION FORM_HU - LOVAS KRISZTA

SEGÍTHETÜNK?

Adja meg, milyen témában kér tőlünk tájékoztatást!

Űrlap

HU_Form_Action form_HU

Hiba történt a regisztráció feldolgozása során. Kérjük, ellenőrizze a megadott adatokat.
Válassza ki, milyen formában szeretné, hogy felvegyük Önnel a kapcsolatot!
Kérjük írja le, miben segíthetünk!