Internet explorer not supported - Please switch to Edge, Firefox, Chrome, Opera or other browser and improve the safety of your navigation

Navigációs menü

Palackos gázok a Messer Hungarogáztól - Messer Hungarogaz Kft

Palackos gázok

PALACKOS GÁZOK

A legjobb megoldás kisebb gázigény esetén

GÁZPALACKOK ÉS PALACKKÖTEGEK

A palackos ellátás elsősorban kisebb felhasználói gázigény mellett gazdaságos és praktikus, főleg akkor, ha a fogyasztási helyek egymástól távol, elszórtan helyezkednek el, nincs központi gázelosztó hálózat kiépítve, vagy erre nincs is lehetőség a fogyasztási helyek gyakori változása miatt.

Az 1 literes laborpalacktól az 50 literes palackokig, illetve 12 palackból álló palackkötegekig (bündelekig) számos méretben szállítunk ipari gázokat.

GÁZPALACKOK TÍPUSAI ÉS NYOMÁSA 

  • sűrített gázok palackjai
  • szén-dioxid palackok (nyomás alatt cseppfolyósított gáz)
  • acetilén (disszugáz) palackok (nyomás alatt oldott gáz)

Sűrített gázok esetében a gázpalackba töltött gáz mennyiségét m3-ben adjuk meg, míg szén-dioxid és acetilén esetén kg-ban.

A sűrített ipari gázok és a szén-dioxid nagynyomású palackjai legalább 150 bar nyomásra használhatók biztonságosan, de az újabban gyártott korszerű szériák általában 200 bar vagy 300 bar maximális töltési nyomásra készülnek.

PALACKKÖTEGEK (BÜNDELEK)

Nagyobb helyi gázigény vagy központi gázelosztó hálózat működtetése esetében egyedi gázpalackok helyett célszerű a palackkötegeknek (bündeleknek) nevezett, több párhuzamosan kapcsolt palackból álló egységek használata. A palackkötegekben az egyedi, külön elzáró-szelep nélküli palackok úgy vannak összecsövezve, hogy egy központi elvételi szeleppel az összes palackból egyszerre üríthető a gáztöltet.

A leggyakoribb kivitelben 12 db 50 literes álló palack van összekötve.

MegaPack bündel

Innováció a palackköteges gázellátás területén, új megoldás a lézeripar, a professzionális hegesztőüzemek és a tiszta terekben (pl. laborokban) való gázfelhasználás számára. A Duplex®-technológia (integrált nyomáscsökkentő) 200 és 300 bar-os elvételt is lehetővé tesz.

Megpack gázpalack köteg 200 és 300 bar töltési nyomással

GÁZPALACKOK ANYAGA

A gázpalackok általában jó minőségű acélötvözetből, vagy speciális alumíniumötvözetből, varratmentes kivitelben készülnek. Rozsdamenetes acél palackokat általában csak egyes különleges gázokhoz, vagy 5.0-nál nagyobb tisztaságú gázokhoz használnak.

GÁZPALACKOK JELÖLÉSEI

A palackokat biztonságtechnikai és információs célból különböző jelekkel látják el:

  • gáztöltetre jellemző színjelölés a palack vállrészén (MSZ EN 1089-3 szabvány alapján)
  • veszélyes árukra előírt termékjelölő címke (banáncímke) a gáztöltet pontos megnevezésével és a palackos gáz szállítása és kezelése szempontjából fontos biztonsági előírásokkal és veszélytényezőkkel
  • palack köpenybe beütött adatok: mint a palackszám, a gáztöltet fajtája, a próbanyomás, a nyomáspróba időpontja, és a taratömeg
  • vonalkód, mellyel a gyártó nyomon követheti a terméket a gyártástól kezdve a forgalmazáson át egészen az üres palackok visszavételéig

PALACKOS GÁZOK VÁSÁRLÁSA – ÉRTÉKESÍTÉSI HELYEK

Több mint 100 gázlerakatból és 5 palacktöltő üzemből álló értékesítési hálózatunk gyors és rugalmas ellátást biztosít az ország minden pontján.

A palackos gázokat e-mailben vagy telefonon rendelheti meg. Rendelését egyeztesse személyesen az Önhöz legközelebb eső gázlerakatunkkal vagy palacktöltő üzemünkkel, esetleg központi Vevőszolgálatunkkal, vagy az Önnel kapcsolatot tartó területi értékesítő kollégánkkal.

Gázpalackját átveheti az ellátóhelyen, vagy kérhet kiszállítást is. Kiszállítás a megrendeléstől számított 1 munkanapot követően lehetséges.

Tartalom megjelenítő

Tartalom megjelenítő

ÉRTÉKESÍTÉSI HELYEK - GÁZCSERETELEPEK

Palacktöltő üzemek, vevőszolgálatok, gázcseretelepek országszerte

Tartalom megjelenítő

Segíthetünk?

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Értékesítési és vevőszolgálati munkatársaink megválaszolják termékeinkkel és szolgáltatásainkkal kapcsolatos kérdéseit.

FORM BASIC - ACTION FORM_HU - LOVAS KRISZTA

SEGÍTHETÜNK?

Adja meg, milyen témában kér tőlünk tájékoztatást!

Űrlap

HU_Form_Action form_HU

Hiba történt a regisztráció feldolgozása során. Kérjük, ellenőrizze a megadott adatokat.
Válassza ki, milyen formában szeretné, hogy felvegyük Önnel a kapcsolatot!
Kérjük írja le, miben segíthetünk!