Útkövető

Vállalatunkról

Messer Hungarogáz Kft.

A globális iparigáz szakértő Messer hazai leányvállalata, a Messer Hungarogáz Kft. hazánk egyik vezető ipari és egészségügyi gáz gyártó és forgalmazó vállalata, piacvezető a nagyipari on-site gázüzemek építése és működtetése terén. Nitrogént, oxigént, szén-dioxidot, argont, héliumot, hidrogént, műszaki, hegesztési, élelmiszeripari, egészségügyi, nagytisztaságú és különleges laborgázokat, illetve különféle gázkeverékeket szállítunk a legkülönfélébb ipari ágazatokba, az egészségügybe és kutatás-fejlesztési területekre. Nagy hangsúlyt fektetünk rá, hogy termékeink mellé vevőink egyedi szükségleteihez igazodó alkalmazástechnológiákat is kidolgozzunk, melyekkel innovatív módon támogathatjuk partnereink termelési folyamatait a különböző iparágakban.

ERŐSSÉGÜNK A JÓ PARTNERKAPCSOLAT

Fő erősségünk a kiváló szaktudás mellett az ügyfeleinkkel ápolt személyes, jó emberi kapcsolat. Amellett, hogy természetesen biztosítjuk a nagy cégektől elvárható stabil és megbízható ellátást, a széles termékportfóliót és a kimagasló műszaki színvonalat, vevőink különleges és váratlan igényeire is igyekszünk a lehető leggyorsabban és legrugalmasabban reagálni.

A GÁZELLÁTÁS BIZTONSÁGA

Vállalatunk országszerte 3 levegőszétválasztó üzemben, 5 palacktöltő üzemben, egy acetilénüzemben, egy laborgázokat előállító üzemegységben és két hidrogénüzemben folytatja az ipari, egészségügyi és élelmiszeripari gázok előállítását és töltését, valamint számos on-site gázelőállító üzemet is működtetünk kiemelt partnereink telephelyén. Az 1989-es alapítás óta eltelt években az egész országot átfogó, több mint 100 gázlerakatból álló értékesítési hálózatot építettünk ki, így termékeink minden vevőnk számára könnyen és gyorsan elérhetőek.

A Messer Hungarogáz szén-dioxid kitermelő és hasznosító üzemei a nyugat-magyarországi Ölbőn találhatók, ahol hazánk második legnagyobb hasznosított CO2 lelőhelye biztosítja a nagytisztaságú nyersgázt.

PIACVEZETŐ AZ ON-SITE GÁZÜZEMEK TERÜLETÉN

A nagyipari felhasználók saját telephelyén működő on-site gázelőállító üzemek (nitrogén-, oxigén- és hidrogénüzemek) építése és üzemeltetése terén a legnagyobb szakmai tapasztalattal és piacvezető pozícióval bír hazánkban a Messer. Budapestről távvezérléssel felügyeljük a hazai üzemeken túl az európai on-site üzemek többségét.

A Messer Csoport

A Messer a világ legnagyobb magánkézben lévő ipari, orvosi és különleges gáz szakértője. A Messer gáztermékeit az ipar, környezetvédelem, orvostudomány, élelmiszeripar, hegesztés és vágástechnika, 3D nyomtatás, építőipar, kutatás és a tudomány számos területén használják. Globális szereplőként a Messer fenntartható termékeit és szolgáltatásait Európában, Ázsiában és Amerikában is értékesíti. Több mint 11 000 munkatárssal dolgozik együtt sikeresen a sokszínűség és kölcsönös tisztelet jegyében.
A legtöbb ipari folyamatban a gázok ugyanolyan alapvetőek, mint a víz és az elektromos áram, és jelentős szerepet játszanak azok dekarbonizációjában – például a zöld hidrogén segítségével. A Messer a piac egyik legszélesebb gázipari termékportfólióját kínálja, és a legkorszerűbb kompetenciaközpontokban fejleszti és optimalizálja a gázok alkalmazástechnológiáit.
Gyógyszeripari területen a Messer orvosi és gyógyszerészeti gázokat, valamint kulcsrakész megoldásokat szállít. Bizonyította magát a létfontosságú orvosi gázok megbízható szállítójaként is – például járványhelyzetekben.
1898-as alapítása óta a vállalatcsoport központja a Frankfurt melletti Bad Sodenben, Németországban működik. 2022-ben a Messer konszolidált forgalma elérte a 4.164 mrd eurót.
 

Virginia Esly (COO Europe), Bernd Eulitz (CEO), Stefan Messer és Helmut Kaschenz (CFO)

Tartalom megjelenítő

Tartalom megjelenítő