Webtartalom-megjelenítő

Különleges gázok

A Messer különleges gázok termékcsoportjába soroljuk a széleskörűen használt gázok (pl. oxigén, nitrogén, hélium, hidrogén, szén-dioxid, argon és más nemesgázok) nagytisztaságú változatait, a standard gázkeverékeket, az ügyfél specifikációja szerint elkészített egyedi összetételű, nagy gyártási és mérési pontosságú gázkeverékeket (pl. kalibráló gázokat, gázetalonokat), továbbá a legfontosabb szerves (pl. metán, etilén, acetilén, stb.) és szervetlen gázokat (pl. ammónia, kén-dioxid, klór, stb.).

A különleges gázok jellemző felhasználási területei a kutatás és fejlesztés, a labor- és méréstechnika, különös tekintettel az analitikára, az orvostudomány, az elektronika, vegyipar, környezetvédelem, lézer- és félvezető-technika, valamint az egyéb high-tech iparágak.

Nagytisztaságú gázok

Számos kutatási és ipari folyamatban olyan gázokra van szükség, melyek pontosan meghatározott és rendkívül kis mennyiségű maradványszennyezőkkel rendelkeznek. Akár lézeralkalmazásokhoz, akár minőségügyi és környezetanalitikához, a kívánt minőségben biztosítjuk a megfelelő terméket.

Tovább ►

 

Standard és egyedi gázkeverékek

Több alkalmazási területen olyan gázkeverékre van szükség, amelyek összetétele pontosan meghatározott, mindig azonos. Az ilyen standard összetételű gázkeverékek mellett az ügyfél egyéni specifikációi szerint is készítünk egyedi összetételű gázkeverékeket.

Tovább ►

 

Hélium léggömb- és ballontöltéshez

A léggömbök töltéséhez héliumot biztosítunk. Magyarország egyik legnagyobb hélium forgalmazójaként számos kisebb és nagyobb partykellék forgalmazó céggel dolgozunk együtt. Szállítási programunk a felhasználói igény szerint különféle praktikus palackméreteket kínál.

Tovább ►

 

Kriogén tárolótartályok, Dewar-edények

Mélyhűtött cseppfolyósított gázok (cseppfolyós nitrogén, oxigén, hélium) tárolására vákuum-szuperszigetelt kriogén tárolótartályokat biztosítunk, a laboratóriumokban jellemző kisebb mennyiségek tárolására pedig duplafalú, vákuum-szigetelt Dewar-edényeket.

Tovább ►

 

Cseppfolyós nitrogén kiszállítás

Speciálisan a Dewar-edényt és más cseppfolyós nitrogén tárolóeszközt üzemeltető vevőink számára nyújtjuk cseppfolyós nitrogént kiszállító szolgáltatásunkat országszerte. Közvetlenül a felhasználás helyén végzzük el a tárolóedények feltöltését, rendszeres utántöltését, akár kis mennyiségek esetén is.

Tovább ►

 

Akkreditált Gázanalitikai Kalibráló Laboratórium

A Messer Hungarogáz Akkreditált Gázanalitikai Kalibráló Laboratóriuma különböző gázkeverékek – kalibráló gázok, használati gázetalonok és egyéb gázminták – összetételének meghatározását végzi. Az analitikai laboratórium professzionális módon képes az analízisiek elvégzésére és a kis mérési bizonytalanságú (nagy pontosságú) gázetalonok és más egyedi gázkeverékek elkészítésére.

Tovább ►