Webtartalom-megjelenítő

András Ferenc

Értékesítés - Régióvezető

Közép-Magyarország

06 (1) 435 1247

06 (70) 335 1247

ferenc.andras@messergroup.com

Webtartalom-megjelenítő

Cseppfolyós nitrogén hidegterápiához

Extrém alacsony hőmérséklet, száraz krioközeg

A krioszauna mínusz 130 és 160 ˚C fok közötti hőmérsékletét a berendezésen kívül elhelyezett kriogén tartályból a fülkébe vezetett folyékony nitrogén biztosítja. A krioszauna fülkében a hideget  a folyékony nitrogén elpárologtatásával állítják elő.  

Az extrém alacsony hőmérsékletértékek ellenére a testünk nem fagy meg, mivel a krioszauna fülkében a levegő rendkívül száraz. Nedves környezetben ez a hőmérséklet kétségtelenül elviselhetetlen lenne az emberi szervezet számára.

A felhasználó mindössze 120-180 másodpercet tölt el megfelelő védőruházatban a fagyos környezetben, mely korántsem kellemetlen, inkább csupán csípős, pezsdítő érzést kelt, valamint közvetlenül a használat után frissítő hatással van szervezetünkre.

Krioközeg-felhasználás (folyékony nitrogén):

  • Első hűtésnél: ca. 3,0 kg
  • Egyes használatoknál, a használat időtartamától függően ca. 1-3 kg
  • Gázellátás a berendezésen kívül elhelyezett kriogén tartályból
  • Rugalmas, felhasználói igényhez szabott ellátási formák: mobil palettank vagy telepített tartály
  • A használt nitrogént a készülékben található speciális leeresztő rendszer kezeli, a légkörbe kiengedi.

Nagy gázfelhasználás – telepített tartály

Több krioszauna rendszeres használata esetén az állandó biztonságos gázellátáshoz cseppfolyós gáz tárolására szolgáló tartályt telepítünk az épületen kívülre, és egy csővezeték-rendszeren keresztül vezetjük a készülékhez a nitrogént.

Közepes és kisebb gázfelhasználás – mobil kriogén tartályok

A kisméretű kriogén tartályok, palettankok biztonsági szeleppel határolt nyomáson tartalmazzák a mélyhűtött, cseppfolyós állapotú gázterméket, így belőlük – a beépített elpárologtató segítségével – folyamatosan 24, illetve 37 bar nyomású gáz és/vagy folyadék vételezhető el, közvetlenül a felhasználás helyén. Kapacitásuk maximum 30 m3/h saját elpárologtatóval, de szükség esetén a teljesítmény növelésére, a kilépő ágra külső elpárologtató is csatlakoztatható.