Útkövető

Virginia Esly a Messer Igazgatótanácsának új tagja

Virginia Esly a Messer Igazgatótanácsának új tagja

Sajtóinformáció | 2023.01.05. Január 2-től Virginia Esly a világ legnagyobb magántulajdonban lévő ipari gáz gyártójának számító Messer új európai operatív igazgatója és igazgatótanácsi tagja. Ezzel ő az első női tagja az idén fennállásának 125. évfordulóját ünneplő, családi kézben lévő vállalatcsoport igazgatóságának.

Első női vezető az Igazgatótanácsban

Stefan Messer, a család harmadik generációját képviselő tulajdonos-vezérigazgató, Bernd Eulitz vezérigazgató-helyettes és Helmut Kaschenz pénzügyi igazgató mellett Virginia Esly veszi át az európai operatív igazgatói (Chief Operating Officer – COO) posztot. Feladatai közé tartozik többek közt a Messer Csoport európai leányvállalatainak, valamint azok értékesítés-támogatási, termelési és logisztikai, valamint biztonságtechnikai szervezeteinek továbbfejlesztése.

„Virginia Esly inspiráló, elkötelezett és rendkívül pozitív vezető” – nyilatkozta Stefan Messer. „A tulajdonos család, a Felügyelőbizottság (Supervisory Board) és az Igazgatótanács örömmel látja Őt ebben a jövőorientált és az ipari gáz üzletág szempontjából kulcsfontosságú operatív szerepben.” Bernd Eulitz szerint Virginia Esly vállalkozói gondolkodása, valamint értékesítési, marketing és e-kereskedelem terén szerzett tapasztalata hozzájárul majd a Messer jövőbeli fejlődésének kialakításához.

Több mint húszéves tapasztalat az ipari gázok terén

Virginia Esly több mint húszéves tapasztalattal rendelkezik az ipari gázok területén: legutóbb a Linde nyugat-európai értékesítési és marketing tevékenységéért volt felelős. Mielőtt két éven át támogatta a Linde és a Praxair egyesülését, a közgazdász szakember globális felelősséget vállalt az értékesítési csatornák optimalizálásáért, és sikeresen bővítette korábbi munkaadója digitális értékesítési és marketingtevékenységét.

A Messer már évek óta szorgalmazza a vállalaton belüli sokszínűség előrelendítését. A vállalat nyolcfős Felügyelőbizottságában olyan kimagasló tudással rendelkező nők dolgoznak már, mint Nathalie von Siemens, Heike Niehues, a Webasto Thermo & Comfort igazgatótanácsának tagja és Sabine Scheunert, a Mercedes-Benz AG digitális és informatikai értékesítési/marketing alelnöke. „Virginia Esly egyfajta példakép szerepet tölt majd be mind az Igazgatótanácsunkban mind a vállalat egészében” – mondja Stefan Messer.
 

További információ:

Lovas Kriszta
Head of Marketing & Communications
Messer Hungarogáz Kft.
H-1044 Budapest, Váci út 117.
Tel.: +36 1 435 1121
E-Mail: krisztina.lovas@messer.hu