Útkövető

Szárazjég vakcina szállításhoz

Szárazjég vakcina szállításhoz

A szárazjég kiváló hűtőközeg, melynek nagy hűtési teljesítményét a hűtés, hűtveszállítás, hűtvetárolás és fagyasztás területén használják ki elsősorban. Ideális hűtőközeg gyógyszerek, illetve vakcinák megfelelő hőmérsékleten tartására.

Mi a szárazjég? Elsősorban kiváló hűtőközeg!

A szárazjég szilárd halmazállapotú szén-dioxid. A szárazjeget cseppfolyós szén-dioxid hirtelen térfogatnövelésekor keletkezett széndioxid-hóból állítjuk elő préseléssel.

Különleges tulajdonságai teszik igazán sokoldalúvá a szárazjeget. Víztartalma nincs, háromszor hatékonyabban hűt a vízjégnél, csíra- és baktériummentes, és melegítés hatására anélkül válik gázzá, hogy közben folyékony állapotot venne fel. A szárazjég -78,5 °C-on szublimál, azaz olvadás nélkül, közvetlenül gázzá alakul.

A szárazjég kiváló hűtőközeg, melynek nagy hűtési teljesítményét (645 kJ/kg) a hűtés, hűtveszállítás, hűtvetárolás és fagyasztás területén használják ki elsősorban.

A szárazjeget az egészségügyben jellemzően vérszállításra, gyógyszerkészítmények és biológiai minták hűtveszállítására, tárolására és fagyasztására használják. Ideális hűtőközeg gyógyszerek, illetve vakcinák megfelelő hőmérsékleten tartására.

Szárazjég méretek

Cégünk 3 méretben gyárt szárazjeget, amelyet igény szerint, a kívánt mennyiségben, hőszigetelt ládákban és konténerekben az ország egész területére kiszállítunk előzetes rendelés alapján.

  • 3 mm ø szemcse (pellet).
  • 16 mm ø szemcse (pellet, rúd)
  • 12 x 21 x 6 cm tömb

A szárazjég használat előnyei

  • Kiváló hűtési teljesítmény, gyors lehűtés.
  • Nincs elektromos energiaigény.
  • Teljes mértékben gázzá alakul át, nincs visszamaradt olvadékvíz.
  • Bakteriosztatikus hatás, mikrobiológiai folyamatok gátlása.
  • Gyors és rugalmas szállítás különböző mennyiségekben.
  • Könnyen kezelhető, adagolható.

Tárolás és szállítás hőszigetelt konténerekben

A szárazjég tárolására és szállítására 50 és 500 kg közötti tároló kapacitású hőszigetelt ládákat (konténereket) használunk, illetve vevőink részére bérbe adunk. Ezekben a hőszigetelt ládákban napi 3-10 % veszteség mellett a szárazjég akár 4-8 napig is használható állapotban marad. Kisebb mennyiségi igény esetén 10 kg-os tételben, polietilén zacskóban, vagy polisztirol tároló dobozban is kiszereljük a szárazjeget.

Szárazjég-tároló konténerek jellemző méretei

 

További méretekért érdeklődjön személyesen!

Nagy ellátásbiztonság | 4 szárazjéggyártó üzem és saját nagytisztaságú CO2-forrás

A Messer az egyik legnagyobb szárazjéggyártó hazánkban. Négy üzemben: Budapesten, Győrben, Dunaföldváron és Nyíregyházán gyártunk szárazjeget. Logisztikai szolgáltatásunkkal az ország teljes területét lefedjük.

A szárazjéggyártás alapanyaga a cseppfolyós szén-dioxid. A Messer Hungarogáz Kft. szén-dioxid kitermelő és hasznosító üzeme a nyugat-magyarországi Ölbőn működik. Az itt található szén-dioxid mező, amely hazánk második legnagyobb hasznosított CO2 lelőhelye, biztosítja a Messer számára, hogy nagytisztaságú, természetes szén-dioxiddal lássa el a Messer Csoport hazai és szomszédos országokban működő vállalatait, valamint más nagyfogyasztókat. Az Ölbőn működő három CO2-üzemgység évente mintegy 120 000 tonna cseppfolyós gázt állít elő, amely a legszigorúbb egészségügyi, élelmiszeripari, illetve egyéb speciális követelményeknek is megfelel.

 

Szárazjéggyártás Magyarországon

BUDAPEST – Központi telephely

1044 Budapest, Váci út 117. 
Tel: 06 1 435 1246, 435 1150
E-mail:vevoszolgalat@messer.hu

Nyitvatartás: h - p 7.00 - 15.00

GYŐR – Palacktöltő üzem

9027 Győr, Reptéri út 5. (főbejárat Oxigéngyári út felől)

Tel.: 06 (96) 311 145
E-mail: gyor@messer.hu
Nyitvatartás: h - p 6.00-15.00

DUNAFÖLDVÁR – palacktöltő üzem

7020 Dunaföldvár, Előszállási út 86.

Tel.: 06 (75) 343 223
E-mail: dunafoldvar@messer.hu
Nyitvatartás: hétfő - péntek 7.00-16.00
 

NYÍREGYHÁZA – Palacktöltő üzem és Vevőszolgálat

4400 Nyíregyháza, Derkovits u 130.

Tel.: 06 (42) 342 844
E-mail: nyiregyhaza@messer.hu
Nyitvatartás: hétfő - péntek 7.00-15.00

Szárazjéggyártó berendezések és szárazjégtároló konténerek gyártása

A Messer Csoport svájci székhelyű leányvállalata, az ASCO KOHLENSÄURE AG szárazjéggyártó berendezéseket gyárt a nagyobb üzemi teljesítményű berendezésektől a kisebb, kompakt pellet-gyártó készülékekig. Emellett a szárazjég szállításához és tárolásához kiváló hőszigetelési mutatókkal bíró polietilén konténereket is gyárt az ASCO.

Szükség esetén nagyobb logisztikai elosztóközpontokba szárazjéggyártó berendezést tudunk telepíteni.

Hazai referenciák az egészségügy, gyógyszeripar és hűtveszállítás terén

A Messer Hungarogáz vérszállításhoz, biológiai minták tárolásához, transzplantációhoz, mesterséges megtermékenyítéssel kapcsolatos mélyhűtési feladatokhoz, őssejttároláshoz szállít szárazjeget, cseppfolyós szén-dioxidot és nitrogént többek közt a SOTE és Dél-Pesti Centrum Kórházak, a Kaáli Intézet, a Krio Intézet és az Országos Vérellátó Szolgálat számára is. Speciális alacsonyhőmérsékletű kriogén technológiákat telepítettünk olyan nagy hazai gyógyszergyártók számára, mint a Richter és az EGIS.

Szárazjeges élelmiszeripari hűtveszállítási rendszert építettünk ki 3 nagy élelmiszeripari kereskedelmi lánc számára, amely garantálja a hűtőlánc megszakítás nélküli fenntartását a raktártól az üzletek kiszolgáló pultjáig, a konténerek nyomon követhetőségét, továbbá megfelel minden európai uniós élelmiszerbiztonsági előírásnak, HACCP követelménynek.

Ajánlások a szárazjég tárolásához

Érdemes a szárazjeget a lehető legrövidebb idő alatt a felhasználási helyre, tároló helyre eljuttatni, lehetőleg hőszigetelt ládában, konténerben szállítva. Fontos az is, hogy a tároló nyitására csak indokolt esetben kerüljön sor, és ügyeljünk a gondos visszazárásra is.

Minden egyedi felhasználás esetén ki kell tapasztalni, hogyan oldható meg ideálisan a felhasználásig a szárazjég mozgatása, tárolása, stb.

Szívesen segítünk Önnek, hogy a mélyhűtendő termék fizikai adottságaival számolva megtaláljuk a leginkább megfelelő megoldást. Ez lehet nagyobb mennyiség rendelése, a megfelelő szárazjégforma és hűtőláda kiválasztása, mihamarabbi felhasználás megszervezése, hőmérséklet-monitoring megoldása.

Amennyiben további információra van szükségük a témában, szívesen állunk rendelkezésükre!