Lézergázok

GÁZOK LÉZERVÁGÁSHOZ ÉS HEGESZTÉSHEZ

LÉZERBERENDEZÉSEKHEZ HASZNÁLT GÁZOK FAJTÁI

Gázokra a lézeres munkafolyamat több pontján is szükség van. Rendszertől, berendezéstől függően az alábbi területeken kerülnek felhasználásra:

  • Rezonátor gázok a lézersugár generálásához (CO2 lézer)
  • Cross jet
  • Öblítőgáz
  • Védőgázként használatos munkagázok

Vágáshoz használatos munkagázok

A lézeres alkalmazásokhoz kifejlesztett Lasline termékcsalád a lézeres anyagmegmunkáláshoz és a lézersugár létrehozásához alkalmazott védőgázkeverékeket foglalja magába. Lézervágáshoz nagytisztaságú nitrogént és oxigént kínálunk (Nitrocut és Oxycut).

Vágógázok lézervágáshoz – Oxycut és Nitrocut

A vágáshoz használatos gáz kiválasztása a vágandó anyagfajtától és a vágási felülettel szembeni minőségi követelményektől függ. A lángvágáshoz megfelelő anyagokhoz tiszta oxigént használnak (oxidációs vágás). A vágás gyorsaságát nagyban befolyásolja az oxigén tisztasága. Nagytisztaságú gázzal (pl. Messer Oxicut®) a vágási sebesség – a lemez vastagságától függően – akár 20 %-kal is növelhető.

A lángvágásra nem alkalmas anyagokat általában nitrogénnel vágják, melynek inertizáló tulajdonsága oxidmentes vágási felületet eredményez (inertgázos vágás). A szennyezőnek számító oxigén és nedvességtartalom oxidációs elszíneződést okozhatnak a felületen. A magas minőség 5.0 gáztisztasággal (O2 ≤ 3 ppm, H2O ≤ 5 ppm) biztosítható (Nitrocut®).

Lasline védőgázok lézerhegesztéshez

A lézerhegesztésnél célzottan befolyásolható a hegesztési folyamat az optimális gázkeverék hozzáadásával. A gázkeverék alapgáza általában argon, szén-dioxid, oxigén, hélium, nitrogén vagy hidrogén hozzáadásával a hegesztési folyamat termikusan, vagy metallurgia szempontból is befolyásolható.

Lasline védőgázok lézerhegesztéshez táblázat

 

Tartalom megjelenítő

Segíthetünk?

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Értékesítési és vevőszolgálati munkatársaink megválaszolják termékeinkkel és szolgáltatásainkkal kapcsolatos kérdéseit.

FORM BASIC - ACTION FORM_HU - LOVAS KRISZTA

SEGÍTHETÜNK?

Adja meg, milyen témában kér tőlünk tájékoztatást!

Űrlap

HU_Form_Action form_HU

Hiba történt a regisztráció feldolgozása során. Kérjük, ellenőrizze a megadott adatokat.
Válassza ki, milyen formában szeretné, hogy felvegyük Önnel a kapcsolatot!
Kérjük írja le, miben segíthetünk!