Útkövető

Jarvanyinfo COVID-19

JÁRVÁNYINFÓ COVID-19

A Messer járványkezeléssel kapcsolatos információi vevőink és partnereink részére.

KEDVES PARTNEREINK!

A Messer az egészségügy területén az egyik legjelentősebb orvosigáz, többek között orvosi oxigén szállító, közel 20 felhasználási területen több mint 140 egészségügyi intézményt lát el különféle gázokkal. A Covid-19 járvány kapcsán fellépett helyzetben kiemelt fontosságú számunkra kollégáink és vevőink biztonsága és egészsége, valamint az általunk ellátott ipari szereplők és egészségügyi intézmények folyamatos és biztonságos gázellátása.
 

STABIL A GÁZELLÁTÁS

A Messer stabil és elegendő kapacitással rendelkezik mind az ipari vállalatok gázigényének, mind pedig az általa ellátott egészségügyi intézmények megnövekedett oxigénigényének ellátására hosszantartó kritikus helyzetben is.

A palackos és cseppfolyós gázok termelése és szállítása egyaránt zavartalanul működik.

A vevők gázellátása továbbra is folyamatos, a kiszállítás biztonságos.

Az egészségügyi intézmények, azok közül is a vírushelyzet elsődleges kezelésére kiemelt kórházak orvosi oxigénnel való ellátása prioritást élvez.

A vírus elleni küzdelemhez vállalatunk leginkább a lélegeztetőgépekhez és a légzési nehézséggel küzdők légzésterápiájához szükséges orvosi oxigén ellátásával tud hozzájárulni.

Vállalatunk országszerte 3 levegőszétválasztó üzemet és 4 palacktöltő üzemet működtet, amely az egyik legnagyobb oxigéntermelő kapacitást jelenti az országban.

Üzemeink és lerakati hálózatunk révén az ország bármely pontján gyorsan és hatékonyan vagyunk képesek reagálni a váratlan helyzetekre is.

A Messer az oxigén levegőből való kinyerésétől kezdve a tartály- és palacktöltésen, laboratóriumi minőségi analízisen át, a kórházakba való kiszállításig a teljes gyártási- és ellátási láncot egy kézben tartja.

Amennyiben gázokat vásárol tőlünk gázpalackokban, kérjük, azonnal tájékoztasson minket, ha gázpalackjaink érintkezésbe kerültek fertőzött személyekkel!
 

FOLYAMATOSAN EGYEZTETÜNK AZ ILLETÉKES HATÓSÁGOKKAL ÉS EGÉSZSÉGÜGYI INTÉZMÉNYEKKEL

A koronavírus helyzet kezelésében folyamatosan együttműködünk a kormány által létrehozott operatív törzzsel, a telephelyünkön ideiglenesen működő Honvédelmi Irányító Törzs tagjaival, valamint az egészségügyi intézményekkel (OGYÉI, Nemzeti Népegészségügyi Központ). Az oxigénellátásban betöltött szerepe alapján cégünket is a 140 létfontosságú magyar vállalat közé sorolták.

A kórházakkal közvetlenül egyeztetve folyamatosan felmérjük a meglévő egészségügyi oxigénkészleteket, oxigénellátó infrastruktúrát, az oxigénigény várható növekedését és az ehhez szükséges infrastruktúra-bővítést, hogy rugalmasan tudjunk reagálni a hirtelen fellépő igények megoldására. A járványhelyzet idején 4 elsődleges járványkezelésre kijelölt kórházat, valamint 5 másodlagos járványkezelésre kijelölt kórházat látunk el biztonságosan országszerte.

Ezzel párhuzamosan megszerveztük a többletellátás műszaki kivitelezését, és zajlik az ipari felhasználású oxigénellátó eszközök (palackok, cseppfolyós gázt tároló tartályok) átcsoportosítása az egészségügyi ellátás részére. Megkaptuk a hatósági engedélyeket az ipari oxigénpalackok orvosi oxigénnel való töltésére. Ezzel lehetővé vált szükséghelyzetben az ipari palackok orvosi felhasználása is. Az ipari palackok töltése a megfelelő öblítési, tisztítási eljárások után az orvosi palackokra előírt gyártási, dokumentációs, validálási és felszabadítási folyamatok szerint történik. A műszaki helyzetfelmérés alapján ahol lehet és szükséges, a kiemelt járványkórházak kisebb tartályait átcseréltük nagyobb térfogatú, cseppfolyós oxigén tárolására szolgáló tartályokra és nagyobb teljesítményű elpárologtatókra, amely a cseppfolyós oxigén gázzá alakítására szolgál.
 

AJÁNLÁS KÓRHÁZAKNAK - HELYES OXIGÉNPALACK HASZNÁLAT ÉS LOGISZTIKA


SEGÍTSEN NEKÜNK, EZZEL ÉLETEKET MENTHET!

  • A lélegeztető kapacitásokat elsősorban a meglévő oxigén hálózatra csatlakoztassák. Ha oxigén hálózat bővítésre van szükség, kérjük azt sürgőséggel megrendelni szíveskedjenek.
  • Amennyiben az oxigén hálózat nem elérhető, nem kiépíthető, illetve nem bővíthető akkor a nagyobb kapacitású (40liter/150bar/6m3 vagy az 50liter/200bar/10m3) kiszerelésű palackozott orvosi oxigént rendeljék.
  • Kérjük, a palackok rendelése és csatlakoztatása előtt mindig vegyék figyelembe, hogy a használni kívánt hálózat és a reduktorok milyen oxigén nyomást tudnak fogadni.
  • A kis oxigén kapacitású (0,4-2 m3) palackokat kérjük elsősorban a betegszállításra átcsoportosítani és azokat csak ilyen célra használni. Megnövekedett és folyamatos lélegeztetési igényt ilyen kis kapacitású palackokkal nem tudunk kielégíteni.
  • Kérjük, az üres orvosi gáz palackokat szíveskedjenek haladéktalanul fertőtlenítve visszaküldeni az üzemeinkbe, hogy biztosítani tudjuk a palackkapacitás maximális kihasználtságát.
     

AJÁNLÁS IPARI FELHASZNÁLÓINKNAK

Kérjük, hogy a használaton kívüli oxigénpalackokat mielőbb juttassa vissza legközelebbi telephelyünkre, hogy szükség esetén megkezdhessük a palack átminősítését egészségügyi felhasználásra.
 

OTTHONI OXIGÉNTERÁPIA

Folyamatosan és zavartalanul működik a Messer házi betegellátása, betegeink orvosi oxigénnel való ellátása, az oxigén házhozszállítása a megváltozott körülmények között is. Kollégáink rendelkeznek a megfelelő védőfelszerelésekkel.

Kérjük kedves betegeinket, hogy fokozottan figyeljenek arra, hogy az oxigénjüket időben megrendeljék, és receptjeiket előre beszerezzék!

Otthoni Oxigénterápa Ügyfélszolgálat és Rendelés:

H-Cs. 07.00 – 15.00; P. 07.00 – 13.00
Tel: 06 1 4351 254 vagy 06 80 200 442
E-mail: medical@messer.hu

 

ÓVINTÉZKEDÉSEINK KOLLÉGÁINK ÉS VEVŐINK VÉDELMÉBEN

 

  • Jelenleg nincsen érvényben általános érvényű szabályozás, azonban kérünk mindenkit, hogy betegen ne lépjen be gyárunk területére.

A nemzetközi közösség tagjaként és a magyar gazdaság egyik stratégiai szereplőjeként elkötelezettek vagyunk, hogy a nehéz időkben minden tőlünk telhetőt megtegyünk, és partnereinkkel a szolidaritás elveit szem előtt tartva működjünk együtt.

Ha részletes információt szeretne kapni a koronavírus kezeléséről vállalatunknál, vagy számunkra szeretne információt nyújtani ez ügyben, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot e-mailben az info@messer.hu  címen!

Nagyon köszönjük az együttműködést!

A Messer csapata

 

BŐVEBB INFORMÁCIÓ VÁLLALATUNK JÁRVÁNYIDŐSZAK ALATTI MUNKÁJÁRÓL ÉS INTÉZKEDÉSEIRŐL:

https://hvg.hu/gazdasag/20200411_Rohamtempoban_dolgoznak_a_korhazakban_hogy_legyen_eleg_oxigen

https://24.hu/tudomany/2020/04/10/koronavirus-orvosi-oxigen-lelegeztetogep-ellatas-korhazak/

http://medicalonline.hu/eu_gazdasag/cikk/biztonsagos_es_stabil_az_oxigenellatas