Útkövető

Útkövető

Webtartalom-megjelenítő

Hegesztési Fórum 2022 beszámoló

Nagy sikerrel zárult a 2022-es Messer Hegesztéstechnikai Innovációs Fórum

2022. november 22. | A jelen kihívásai, a jövő megoldásai címmel november 22-én végre ismét élőben rendezhettük meg a Messer Hegesztés- és Lézertechnológiai Innovációs Fórumot, amely majd két évtized alatt a hegesztés és vágás szakma egyik legrangosabb, leginkább várt eseményévé nőtte ki magát. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy idén rekordszámú, több mint 200 fős vendégsereget köszönthettünk.

Tizenhat éve indult hagyomány

A Fórumon az elmélet találkozott a gyakorlattal, tapasztalatot cseréltek az egyetemi oktatók, kutatók, a gépgyártók, -forgalmazók és felhasználók. Az érdeklődők rangos szakértők előadásában tudhattak meg többet a hegesztés, vágás és az additív gyártás aktuális kihívásairól, míg a kiállítótérben személyesen is felvehették a kapcsolatot mind az előadókkal, mind a meghívott, technológiai fejlesztés területen élen járó, kiállító vállalatok képviselőivel.

Tizenhat éve indult a Messer évente megrendezésre kerülő szakmai fóruma azzal a céllal, hogy egy csokorba gyűjtve mutassa be az adott időszak legnagyobb érdeklődést kiváltó témáit, a kutatás új eredményeit, újdonságait, fejlesztési trendjeit és érdekességeit, rendszerint egy-egy céges sikertörténettel is megismertetve a hallgatóságot.

Rangos előadók és kiállítók

Az idei rendezvényen két szekcióban hét előadást hallgathattak meg a jelenlévők. Az első szekció első két előadása a hidrogén mint repülőgép-hajtóanyag alkalmazásának tárolási megvalósítási kérdéseivel, illetve a hidrogén okozta károsodások összefoglalásával foglalkozott Dr. Adonyi János (West University, Svédország), valamint Dr. Varbai Balázs (BME Anyagtudomány és Technológia Tanszék) előadásában. Ezt követte Palásthy István és Hertling Zsolt prezentálásában a TEQBALL Kft. sikertörténete majd a réz, illetve alumínium lézersugaras hegesztésének kihívásairól láthatott egy előadást Dr. Buza Gábor tolmácsolásában a több mint 200 fős közönség.

Az első szekciót követő hosszú szünetben a Rehm Hegesztéstechnika Kft., a Crown International Kft. - CLOOS képviselet, a Flexman Robotics Kft. - YASKAWA képviselet ,az Igm Robotrendszerek Kft., a TRUMPF Hungary Kft., a Vector Steel Kft., a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft, a BME Anyagtudomány és Technológia Tanszék valamint a TEQBALL Kft., a Messer Cutting Systems GmbH és a Messer Hungarogáz Kft., termékeivel és szolgáltatásaival ismerkedhettek meg a résztvevők. A kiállításon kívül a szünetben a TEQBALL sportolói látványos bemutatóval szórakoztatták az érdeklődőket.

A második szekció első előadásában a Messer Cutting Systems Autogéntechnikai üzletágától Lutz Sohler mutatta be az új fejlesztéseket és termékeket. A következő előadásban a Messer Csoport alkalmazástechnikai képviselője, Dr. Dirk Kampffmeyer osztotta meg tapasztalatait az additív gyártásban használatos gázokról. A záró előadáson a Messer Hungarogáz hegesztés- vágás szaktanácsadója, egyben a rendezvény házigazdája Halász Gábor az elmúlt időszak hegesztés, vágás és additív technológiai újdonságait, fejlesztéseit mutatta be.

Az előadások végén a Crown International, a TEQBALL Kft., a Vector Steel Kft. és a Messer Hungarogáz ajándékcsomagjait sorsoltuk ki a résztvevők között. Ezt követően egy bőséges ebéddel zárult a Messer Innovációs Fórum 2022-es rendezvénye. A Fórum során kapott számtalan pozitív visszajelzés megerősít minket abban, hogy folytassuk az immár hagyománnyá vált rendezvényt, ahol találkozhatnak és eszmét cserélhetnek a szakemberek, miközben gyarapíthatják tudásukat a technológia legújabb vívmányairól.

Webtartalom-megjelenítő

HEGESZTÉSI FÓRUM ELŐADÁSOK

Űrlap

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Form_Welding_Offer

Hiba történt a regisztráció feldolgozása során. Kérjük, ellenőrizze a megadott adatokat.
a bejelöléssel elfogadom a Messer Hungarogáz Kft adatvédelmi irányelveit (https://www.messer.hu/adatvedelem). Ez a hozzájárulás bármikor visszavonható.