Útkövető

Cserepalack kivezetés

CSEREPALACKOS ÉRTÉKESÍTÉSI RENDSZER MEGSZŰNÉSE

Tájékoztatás cserepalackos értékesítési rendszer megszűnéséről és kizárólag bérpalackos kiszolgálásra történő átállásról 2023. június 1-től

A cserepalackos értékesítésben történő változás háttere

A Messer Hungarogáz Kft.-nél 2023. június 1-étől a cserepalackos értékesítési rendszer megszűnik, azt felváltja a kizárólag bérelt palackban, palackbérleti díjas konstrukcióban történő értékesítés.

A palackos ipari gáz töltés és forgalmazás technikai-műszaki színvonalának fejlődésével, valamint a biztonságtechnikai törvényi előírások miatt a rendszerváltáskori elavult palackállomány az ipari gáz szolgáltató vállalatok fejlesztéseinek köszönhetően napjainkra szinte teljes mértékben lecserélésre, korszerűsítésre került. Így a vevői tulajdonban lévő, régi, elavult palackokat felváltották az iparigáz forgalmazó és palacktöltő cégek, jelen esetben a Messer Hungarogáz Kft. tulajdonában lévő, a Messer biztonságtechnikai és tulajdonosi jelzésével ellátott palackok, amelyek cserepalackos konstrukcióban a vevőknél is megtalálhatóak jelenleg.

Ezen palackok cseréjére 2023. június 1-től kizárólag bérpalackként, bérleti konstrukcióban kerülhet sor, amelyre az eddig cserepalackos konstrukcióban vásárló vevők 2025. december 31-ig bérleti díj mentességet kapnak. Ezután közösen megállapodott, kedvezményes palackbérleti díj ellenében történik a további használat. Ahhoz, hogy ezzel a lehetőséggel élni tudjanak a cserepalackos vevők, egy új Palackhasználati Szerződés (ABO) megkötésére van szükség.

A változást követően a palackállományunk átláthatóvá; a változások, selejtezések tervezhetővé, követhetővé vállnak; optimalizálható, a mindenkori piaci igényekhez alakítható a készletgazdálkodás.

A változás előnyeit a felhasználók közvetlenül is élvezni fogják

  • A bérpalack biztonságtechnikai állapotáért a tulajdonos, azaz a Messer vállal felelősséget.
  • Fiatalabb, korszerűbb, jobb állapotú palackállomány forog a piacon. Nő az ellátás- és munkabiztonság.
  • A palackok mozgása teljeskörűen követhetővé válik, egyszerűbb, pontosabb és átláthatóbb lesz a készletgazdálkodás mind a vevőknék, mind a gázszolgáltatónál.
  • Az átállás utáni időszakban (2025. december 31-ig) a vevőt plusz bérleti költség nem terheli, majd kedvezményes bérleti díj kerül megállapításra.
  • A palackok karbantartásával, újraminősítésével járó költségek és feladatok nem a vevőt, hanem az iparigáz szolgáltatót terhelik.

ÚJ PALACKHASZNÁLATI SZERZŐDÉS MEGKÖTÉSE - az Ön teendői

Amennyiben ipari gáz felhasználását cserepalackos formában valósította meg, a bérpalackos rendszerre történő átálláshoz egy új Palackhasználati Szerződés (ABO) megkötésére lesz szükség, amely határozott időtartamra - 2025. december 31-ig - ingyenes palackbérletet biztosít.

Az új Palackhasználati Szerződés (ABO) előkészítéséhez kérjük töltse ki a postán kiküldött, vagy alább letölthető adategyeztető űrlapot, és küldje vissza címünkre, vagy töltse fel az alábbi webes űrlapon keresztül, vagy személyesen is leadhatja az Önhöz legközelebbi értékesítő helyünkön.

Az adategyeztetés során kérjük a szerződéskötő cég vagy magánszemély adatainak megadását, és a táblázatban az Önnél található összes használni kívánt, forgalomképes cserepalack adatának és vonalkódjának megadását.

Szerződéses adategyeztető űrlap visszaküldésének módjai:

  • postán: Messer Hungarogáz Kft., ABO-Palackbérlet Csoport, 1044 Budapest, Váci út 117
  • e-mailen: abo@messer.hu
  • ezen a weboldalon az alábbi űrlapon keresztül feltöltve
  • személyesen valamely értékesítő helyen leadva: a Messer telephelyeken működő vevőszolgálatok elérhetőségeit itt találja 

FONTOS: Mivel a szerződéskötés egyszeri alkalommal történik, kérjük az Önöknél lévő, használni kívánt összes forgalomképes palack adatainak és vonalkódjának feltüntetését, mert a továbbiakban csak ezeket tudjuk figyelembe venni! A szerződésben szereplő vonalkódok rögzítésre kerülnek.

A vonalkódok ellenőrzése és a darabszámok pontosítása után a szerződés részünkről megírásra kerül, majd 2 példányban megküldjük Önöknek. Kérjük, hogy mindkét példányt aláírva és lebélyegezve küldjék vissza részünkre a Messer Hungarogáz Kft., ABO-Palackbérlet Csoport, 1044 Budapest, Váci út 117. címre, vagy személyesen is leadhatják valamely Messer telephely vevőszolgálatán.

Az Önök által aláírt szerződés beérkezésének időpontjától a palackok cseréje bérleti konstrukcióban, a megszokott módon folytatódik tovább.

Letölthető adategyeztető űrlap szerződéskötéshez

Cserepalack adategyeztető űrlap

A Letöltés linkre kattintva töltse le az adategyeztető űrlapot, majd az új Palackhasználati szerződéshez szükséges adatokkal kitöltve töltse fel és küldje el nekünk a lenti online felületen.

Letöltés Cserepalack adategyeztető űrlap (34KB)

Űrlap

HU_Cylinder_Form_2_HU

Hiba történt a regisztráció feldolgozása során. Kérjük, ellenőrizze a megadott adatokat.

Kérjük adja meg az alábbi adatokat:

Kérjük adja meg az alábbi adatokat:

Gyakori kérdések Cserepalack rendszer megszűnése kapcsán