Útkövető

Az ipari gázszakértő Messer lezárta a Messer Industries vegyesvállalat felvásárlását

Az ipari gázszakértő Messer lezárta a Messer Industries vegyesvállalat felvásárlását

Sajtóközlemény | 2023.11.14. Az új stratégiai partner a GIC

Újra Messer kézben

  • A Messer teljes egészében felvásárolta a Messer Industries kisebbségi tulajdonrészét a CVC Capital Partners Fund VII-től
  • A GIC a Messer új stratégiai partnere
  • Minden régió képviselteti magát a Messer SE & Co. KGaA Igazgatótanácsában
  • Bernd Eulitz vezérigazgató: “Ázsia-, Európa-, és Amerika-szerte sikeres gázipari szereplőként még erősebbek leszünk, és együtt lépünk a még ambiciózusabb növekedés útjára új partnerünkkel, a GIC-vel karöltve.”

A Messer, a világ vezető magántulajdonban lévő ipari, orvosi és különleges gáz szakértője a hatósági engedélyek kézhezvételét követően lezárta a Messer Industries vegyesvállalat felvásárlását. A Messer Industries kizárólagos tulajdonosaként a Messer most már globálisan pozicionált gázipari csoportként növekedhet tovább.

Együtt a sikeres növekedésért

A GIC globális intézményi befektető vált a Messer hosszú távú kisebbségi tulajdonostársává. A GIC nagy tapasztalattal rendelkezik a családi vállalkozásokkal való partneri együttműködésben világszerte, és támogatja a Messer fenntartható, nyereséges növekedésre irányuló stratégiáját.

Bernd Eulitz, a Messer vezérigazgatója elmondta: "A GIC-vel kötött, most jóváhagyott partnerséggel l és a Messer Industries teljes felvásárlásával a Messer új fejezetet nyit 125 éves vállalati történetében. Ázsia-, Európa-, és Amerika-szerte sikeres gázipari szereplőként még erősebbek leszünk, és együtt lépünk a még ambiciózusabb növekedés útjára új partnerünkkel, a GIC-vel karöltve. 11 000 alkalmazottjával szerte a világon a Messer óriási potenciállal rendelkezik. Első számú kihívóként szeretnénk még közelebb kerülni az iparág nagy szereplőihez."

A Messer Industries felvásárlása a Messer és a CVC Capital Partners közötti sikeres együttműködés lezárását jelenti; a vegyesvállalat a Messer észak- és dél-amerikai, valamint nyugat-európai vállalatait foglalta magában.

A Messer jelentős lehetőségeket lát valamennyi üzleti területén világszerte. A vállalat kínálatának nagyobb diverzifikációjára törekszik, egyrészt a különösen ígéretes ágazatokra fókuszálva, másrészt a zöldenergiára való átállásban érdekelt partnerségek révén. A Messer a forgalom és bevételek jelentős növekedésére számít, és az évtized végére nagyjából megduplázhatja üzleti volumenét.

 

A Messerről:

A Messer a világ legnagyobb magánkézben lévő ipari, orvosi és különleges gáz szakértője. A Messer ipari gázait az iparban, a környezetvédelemben, az orvostudományban, az élelmiszeriparban, a hegesztési és vágástechnikában, a 3D nyomtatásban, az építőiparban, a kutatásban és a tudomány területén használják. Globális szereplőként a Messer fenntartható termékeit és szolgáltatásait Európában, Ázsiában és Amerikában is értékesíti. Több mint 11 000 munkatárssal dolgozik együtt sikeresen a sokszínűség és kölcsönös tisztelet jegyében.

A legtöbb ipari folyamatban a gázok ugyanolyan alapvetőek, mint a víz és az elektromos áram, és jelentős szerepet játszanak azok dekarbonizációjában – például a zöld hidrogén segítségével. A Messer a piac egyik legszélesebb termékportfólióját kínálja, és a legkorszerűbb kompetenciaközpontokban fejleszti és optimalizálja a gázok alkalmazástechnológiáit.

Gyógyszeripari vállalatként a Messer orvosi és gyógyszerészeti gázokat, valamint kulcsrakész megoldásokat szállít. Bizonyította magát a létfontosságú orvosi gázok megbízható szállítójaként is – például járványhelyzetekben.

Az 1898-ban alapított cég székhelye a német Bad Sodenben, Frankfurt közelében található.

2022-ben a Messer 4,164 milliárd eurós konszolidált árbevételt ért el.

https://www.messer.hu/

http://www.messergroup.com

https://applications.messergroup.com

http://www.gasesforlife.de

A GIC-ről:

A GIC egy vezető globális befektetési cég, amelyet 1981-ben alapítottak Szingapúr pénzügyi jövőjének biztosítására. A szingapúri devizatartalékok kezelőjeként a GIC hosszú távú, fegyelmezett megközelítést alkalmaz a befektetések terén, és világszerte egyedülállóan pozicionált az eszközosztályok és aktív stratégiák széles körében. Ide tartoznak a részvények, a fix kamatozású értékpapírok, az ingatlanok, a magántőke, a kockázati tőke és az infrastruktúra. Hosszú távú megközelítése, több eszközre vonatkozó képességei és globális kapcsolódási lehetőségei lehetővé teszik, hogy vonzó befektetőként legyen jelen a piacon. A GIC arra törekszik, hogy érdemi értéket adjon befektetéseihez. A szingapúri székhelyű GIC 11 kulcsfontosságú pénzügyi városban több mint 2100 emberből álló globális csapattal rendelkezik, és több mint 40 országban fektet be.

Bővebb információ: www.gic.com.sg

LinkedIn

 

További információ:

Messer Hungarogáz

Lovas Kriszta

Head of marketing & Communications

krisztina.lovas@messer.hu

Download Files Portlet