Webtartalom-megjelenítő

4 millió forint értékű adománnyal támogattuk a Szemem Fénye Alapítványt

2014.05.26.

Cégünk az egészségügyi gázellátó rendszer kiépítésével támogatta a súlyosan beteg gyermekeknek ápolást és életvégi ellátást nyújtó gyermekhospice intézményt.

A Messer Hungarogáz Kft. a Szemem Fénye Alapítványhoz tartozó Dóri Házban oxigén és sűrített levegő ellátó rendszert épített ki, hogy ezzel is segítse a súlyosan beteg gyermekek egészségügyi ellátását.

„Havi szinten komoly kiadást jelentett a bérelt oxigén és sűrített levegő ellátó rendszer. Ezzel az adománnyal óriási terhet vesz le a Messer a szervezet válláról, megkönnyítve az ellátás zavartalan működését. A kiépített rendszer állandó használatban van, ugyanis a nálunk ápolt súlyosan beteg gyermekek állapotából adódóan képtelenek az orr, garat és száj váladékainak ürítésére. Ez kizárólag a támogatással lehetséges. Enélkül nem tudna működni az ellátás, hisz a gyermekek ápolása nem lenne biztonságos" – mondta Gyura Barbara, a Szemem Fénye Alapítvány elnöke.

Gyura Barbara és Fenyvesi Gábor az adomány átadóján

„A Szemem Fénye Alapítvány mint civil szervezet adományokból és pályázatokon elnyert támogatásokból tartja fenn magát. A lakosságtól és cégektől hozzánk érkező felajánlások nélkül nem tudnánk biztosítani a Dóri Ház zavartalan működését, a súlyosan beteg gyermekek biztonságos ellátását. A társadalmi felelősségvállalás és a vállalatok, magánemberek példamutatása adományok útján óriási segítség nekünk" – tette hozzá a Szemem Fénye Alapítvány elnöke.

„A Messer Hungarogáz Kft. nagyon fontosnak tartja a társadalmi felelősségvállalást, éppen ezért döntöttünk az úttörő szerepet vállaló, gyermekhospice feladatokat is ellátó alapítvány támogatása mellett. Bízunk benne, hogy a megfelelő egészségügyi gázellátó rendszer segítségével a Dóri Ház kis lakóinak mindennapjait könnyebbé tehetjük” – mondta Fenyvesi Gábor, a Messer Hungarogáz Kft. kereskedelmi igazgatója.


A kilencéves Petrának állandó oxigénellátásra van szüksége

A gáz szerepe az egészségügy területén

Az egészségügyi gázellátás két területre osztható, kórházi alkalmazásokra és az otthoni oxigénterápiához kapcsolódó betegellátásra. A Messer Hungarogáz Kft. egészségügyi üzletága orvosi és diagnosztikai célú gázok gyártásával foglalkozik, az egyik legjelentősebb orvosi gázszállítóként, több mint 140 egészségügyi intézményt lát el különféle orvosi és gyógyászati célú gázokkal és gázkeverékekkel.

A klinikai termékkínálatban többek között megtalálhatók a terápiás és diagnosztikai célokra használt gázok, az ambuláns és klinikai oxigénellátás, illetve lézeres sebészetben és hidegterápiában bevetett gázok is. A Messer az orvosi gázok szállítása mellett teljes gázellátó rendszerek, hálózatok tervezését, kiépítését és karbantartását is biztosítja. A klinikai ellátáson túl a Messer otthonukban is ellátja a krónikus légzési elégtelenségben szenvedő betegeket orvosi oxigénnel és a házi oxigénterápia eszközeivel.

„Ahogyan mostani támogatásunkkal, úgy korábbi társadalmi felelősségvállalásra épülő aktivitásainkkal is az volt a célunk, hogy szaktudásunknak és technikai hátterünknek köszönhetően meghatározó lépéseket tegyünk az egészségügy területén. Ezért is támogattuk a korábbi években a Madarász utcai Gyermekkórház és a Magyar Vöröskereszt vérvételi műszerparkjának korszerűsítését” – tette hozzá a Messer Hungarogáz Kft. kereskedelmi igazgatója.