Útkövető

Útkövető

Webtartalom-megjelenítő

Meghívó - Messer Hegesztési Innovációs Fórum

Messer Hegesztési Innovációs Fórum - A lézervágás és robothegesztés új dimenziói

2020. december 1. 10.00-11.30 | A Messer Hegesztési Innovációs Fórumot az idei különleges körülményekre való tekintettel online formában, webinárként rendezzük meg. Ezúttal a lézervágás és a robothegesztés újdonságait járjuk körbe meghívott előadóinkkal. Regisztrációs link a cikkben.

A lézervágás és robothegesztés iránt érdeklődők számára online előadássorozattal készül a Messer a szakma neves szakértőinek bevonásával. Összegyűjtöttük az utóbbi évek legizgalmasabb újdonságait a lézervágás terén, áttekintést adunk a lézeres megmunkálás legfontosabb kockázatairól, valamint érintjük a hegesztőrobotok biztonságtechnikai kérdéseit, különös tekintettel a kobotok alkalmazására.

A lézervágás és robothegesztés új dimenziói – webinár

Get into Gases - Messer Innovation Forum

2020. december 1. kedd


PROGRAM:

9.45–10.00 Regisztráció, bejelentkezés a Zoom rendszerbe

10.00 – 10.20: A lézeres megmunkálások újonnan felmért kockázatai – Dr. Kővágó Csaba (Állatorvostudományi Egyetem)

10.20 – 10.40: Hegesztőrobotok biztonságtechnikai kérdései, különleges tekintettel a kobotok alkalmazására – Dr. Farkas Attila (Flexman Robotics Kft.)

10.40 – 11.00: Hol tart ma a lézervágás? Az elmúlt 3 év fejlesztései a lézervágás terén – Előadó: Halász Gábor (Messer Hungarogáz Kft.)

11.00 – 11.30: Kérdések-válaszok
 

Ajándéksorsolás:

1. Azok között, akik élőben követik végig online rendezvényünket, az eseményt követően 5 db. értékes hegesztéstechnikai szolgáltatást sorsolunk ki a Messer szolgáltatáscsomagjából, amelyet a szerencsés nyertesek ingyen vehetnek igénybe.

2. Valamint 5 db. 15 000 Ft-os Media Markt utalványt is kisorsolunk a résztvevők között.
 

JELENTKEZÉS - REGISZTRÁCIÓS LINK:

Szakmai napunkra erre a linkre kattintva jelentkezhet. Jelentkezési határidő: 2020. november 30.
További információ: marketing@messer.hu; Halász Gábor (06 70 335 1157), Lovas Kriszta (06 1 435 1121).

Zoom csatlakozás és technikai tudnivalók:
A Zoom programot a következő linken lehet letölteni, valamint itt lehet a használatáról is tájékozódni: https://traderklub.hu/cikkek/segitseg-es-tamogatas/a-zoom-webinarium-szoftver-hasznalata/

ELŐADÓINK ÉS TÉMÁINK:

A lézeres megmunkálások újonnan felmért kockázatai

Dr. Kővágó Csaba tudományos munkatárs (Állatorvostudományi Egyetem, Gyógyszertani Tanszék)

Lézer-ablációs felülettisztítás, lézervágás, lézergravírozás, lézeres hegesztési eljárások. Csak néhány példa olyan technológiákra, melyek közül nem egy ma már akár hobbi célokra is elérhetőek. Az ipar történetében gyakran előfordult az, hogy egy újítás esetén sokkal hamarabb ismerték fel annak a praktikus hasznát, mint az esetleges veszélyeit és egészségügyi kockázatait. Előadásunkkal ezt a hibát szeretnénk megelőzni, és bemutatni, hogy a technológiák alkalmazása során milyen, eddig már megismert veszélyekre és kockázatokra érdemes odafigyelnie a felhasználóknak, dolgozzanak akár ipari termelő üzemben, akár otthon a hobbiműhelyben. A bemutatott anyag nagy része Dr. Wolfgang Zschiesche professzor Úr munkája, és az ő engedélyével prezentáljuk.

Hegesztőrobotok biztonságtechnikai kérdései, különleges tekintettel a kobotok alkalmazására

Dr. Farkas Attila ügyvezető (Flexman Robotics Kft.)

A hegesztőrobotok biztonságos alkalmazásáról azért is különösen aktuális beszélni, mert a hagyományos ívhegesztő robotcella kialakítások mellett a kollaboratív robotok is megjelentek a robottechnika ívhegesztési alkalmazásában. Ezzel együtt azonban sajnos markánsan megjelentek a robotbiztonsági kérdéseket bagatellizálni igyekvő felfogások is. A gyártók és felhasználók felelősségének és azok határvonalának megfelelő ismerete éppen ezért ezen a területen még intenzívebben felvetődik. Az ebben való tisztánlátást igyekszünk elősegíteni a vonatkozó előírások áttekintésével.

Hol tart ma a lézervágás? Az elmúlt néhány év fejlesztései a lézervágás terén

Halász Gábor EWE/IWE hegesztő szakmérnök (Messer Hungarogáz Kft.)

Idén 50 éves a CNC lézersugaras vágás, ami valódi high-tech technológia. A jó vágás kivitelezéséhez szükséges 50-60 paraméter optimális beállításához a lézergép gyártók igyekeznek az anyagtudomány és technológia legújabb vívmányait és fejlesztéseit, a számítástechnika, a szabályozástechnika, a szenzortechnika és jelfeldolgozás legújabb eredményeit beépíteni a berendezéseikbe. A kerek évforduló alkalmából bemutatásra kerülnek az elmúlt néhány év sugárforrások fejlesztésének mérföldkövei, a szén-dioxid lézerek majd a szilárdtest lézerek fejlesztései.