Útkövető

Gázellátási formák

GÁZELLÁTÁSI FORMÁK

Palackos és cseppfolyós gázellátás, gázelőállító üzemek építése és üzemeltetése

A gázigény nagyságától, a felhasználás módjától és a helyi viszonyoktól függően a gázellátás változatos formái állnak rendelkezésre.

PALACKOS ÉS PALACKKÖTEGES GÁZOK

A palackos ellátás elsősorban kisebb felhasználói gázigény mellett gazdaságos és praktikus, főleg akkor, ha a fogyasztási helyek egymástól távol, elszórtan helyezkednek el, nincs központi gázelosztó hálózat kiépítve, illetve erre nincs is lehetőség a fogyasztási helyek gyakori változása miatt.

Az 1 literes laborpalacktól az 50 literes palackokig, illetve 12 palackból álló palackkötegekig (bündelekig) számos méretben szállítunk ipari gázokat.

MÉLYHŰTÖTT CSEPPFOLYÓS GÁZOK KRIOGÉN TÁROLÓTARTÁLYBAN

Nagyobb gázigény esetén a mélyhűtött, cseppfolyós gázellátást javasoljuk, melynek során a cseppfolyós gázt tartálykocsijainkból fejtjük át közvetlenül a felhasználó telephelyén felállított, vákuumszigetelt kriogén tárolótartályba. A helyi tartályból cseppfolyós gázelvétel, vagy hidegelpárologtató közbeiktatásával gázállapotú elvétel is végezhető.

Kis mértékű cseppfolyós gázigény esetén kisebb tárolókapacitású palettankok, mobil tartályok, Dewar-edények állnak rendelkezésre.

ON-SITE GÁZELŐÁLLÍTÓ BERENDEZÉSEK

Nagyfogyasztók teljes gázellátását biztosítják a Messer által a felhasználás helyszínére telepített úgynevezett on-site gázelőállító berendezések és üzemek, amelyek üzemeltetését és karbantartását is a Messer végzi. Az ilyen berendezések nyersanyaga általában a légköri levegő, illetve a hidrogén előállítás estén földgáz.

CSŐVEZETÉKES ELLÁTÁS

Nagy gázigény esetén, ha a Messer termelő-berendezése nincs nagy távolságra a felhasználási helytől, lehetőség van a csővezetékes gázellátásra is, amely folyamatosan szolgáltatja a szükséges ipari gázt a kívánt nyomáson.

Tartalom megjelenítő