Útkövető

On-site gázelőállítás

ON-SITE GÁZELŐÁLLÍTÁS

N2, O2, H2 üzemek telepítése nagyfelhasználókhoz

A leggazdaságosabb megoldás nagy gázfelhasználás esetén

Nagy nitrogén, oxigén vagy hidrogén felhasználás és folyamatos ellátás igénye esetén a leggazdaságosabb megoldás, ha a gázok előállítása közvetlenül a felhasználó telephelyén történik. Ilyenkor magát az iparigáz előállító berendezést, vagy akár egy komplett termelőüzemet, akár levegőszétválasztó üzemet működtetünk a felhasználó telephelyén távvezérléssel.

Ezt az ellátási formát nevezzük on-site gázellátásnak. A vevő csak a felhasznált gázért fizet, a tervezés, telepítés, szerelés, működtetés, karbantartás a Messer feladata.

A gáz átadása történhet cseppfolyós vagy gáz állapotban, a partner által kívánt nyomáson csővezetéken keresztül.

PIACVEZETŐ AZ ON-SITE GÁZELLÁTÁS TERÉN

A Messer Hungarogáz piacvezető az on-site gázelőállító berendezések, üzemek telepítésének és biztonságos üzemeltetésének terén. 12 nagyvevőnknél 22 on-site berendezést működtetünk nitrogén, oxigén és hidrogén helyszíni előállítására. Ezen berendezések száma évről évre tovább bővül.

OXIGÉN ÉS NITROGÉN HELYSZÍNI ELŐÁLLÍTÁSA

Kétféle levegőszétválasztási módszer létezik: kriogén és a nem kriogén levegőszétválasztás. A kriogén berendezés nagyobb tisztaságú gázt termel, de ebben az esetben a beruházási költségek is magasabbak. Nagyobb mennyiségeknél azonban ez a legjobb megoldás.

1. Kriogén berendezés típusok

A kriogén levegőszétválasztó üzem a levegőt alkotó fő gázokat alacsony hőmérsékleten történő rektifikáció útján választja szét: a folyamatban azt használjuk ki, hogy a gázok forráspontja eltérő. Három berendezés típust különböztetünk meg:

  • multitermék-levegőszétválasztó üzemek, nagy kapacitással, opcionális cseppfolyósítással
  • nitrogén generátorok (CryoGAN)
  • oxigén generátorok (CryoGOX)

2. Nem-kriogén, környezetei hőmérsékleten működő berendezés típusok

A nem kriogén levegőszétválasztó eljárás vagy a nyomáslengetéses adszorpció elvét követi, vagy szemipermeábilis membránok segítségével a különböző gázkomponensek eltérő diffúziósebességére épít:

  • nyomáslengetéses adszorpció elvén működő PSA-berendezések
  • vákuum-nyomáslengetéses adszorpció elvén működő VPSA-berendezések
  • membránberendezések

HIDROGÉN HELYSZÍNI ELŐÁLLÍTÁSA

A „gőzreformálás” során földgáz és vízgőz átalakítása megy végbe, melynek eredményéül nagytisztaságú hidrogént és szén-dioxidot kapunk.

A gőzreformáló berendezések nagy mennyiségű, nagytisztaságú (99,9995%) hidrogén földgázból való előállítására alkalmasak, de az eljárás kisebb mennyiségi igény esetén is ajánlott. Amíg a levegőszétválasztó üzemek, berendezések működtetéséhez az áramon és vízen kívül csak a légköri levegő szükséges, itt a helyszínen földgáz-ellátást kell biztosítani.

On-site gázelőállító berendezések áttekintése

Helyszíni gázelőállítás módszerei - O2, N2, H2

TELJESKÖRŰ MÉRNÖKI ÉS ÜZEMELTETÉSI SZOLGÁLTATÁS

On-site üzemépítési kompetenciánk egyedülálló az országban: gázelőállító üzemek tervezése és kulcsrakész kivitelezése, százszázalékos ellátási biztonságot nyújtva partnereiknek.

Akik már minket választottak: MOL Petrolkémia, Borsodchem, Hankook, Bosch, Ibiden, Huntsman, Zoltek

Rendszerünk rugalmasan bővíthető technológia. A gáztisztaságot a helyszínen folyamatosan ellenőrizzük. Automatizált üzemünket kontrollközpontunkból felügyeljük és irányítjuk. Rendszeres helyi karbantartással és szükség esetén vészhelyzeti beavatkozással biztosítjuk a komplexum állandó, zavartalan működését.

A gázok (pl. oxigén, nitrogén) on-site előállításához további információért kérjen konzultációt értékesítési kollégáinktól.

Tartalom megjelenítő

Segíthetünk?

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Értékesítési és vevőszolgálati munkatársaink megválaszolják termékeinkkel és szolgáltatásainkkal kapcsolatos kérdéseit.

FORM BASIC - ACTION FORM_HU - LOVAS KRISZTA

SEGÍTHETÜNK?

Adja meg, milyen témában kér tőlünk tájékoztatást!

Űrlap

HU_Form_Action form_HU

Hiba történt a regisztráció feldolgozása során. Kérjük, ellenőrizze a megadott adatokat.
Válassza ki, milyen formában szeretné, hogy felvegyük Önnel a kapcsolatot!
Kérjük írja le, miben segíthetünk!