Útkövető

Egészségügyi gázok

EGÉSZSÉGÜGYI ÉS ORVOSI GÁZOK

MI AZ EGÉSZSÉGÜGYI ÉS AZ ORVOSI GÁZ?

A Messer által gyártott és forgalmazott egészségügyi gázok két nagy csoportja a gyógyszernek minősülő orvosi gázok, valamint az orvostechnikai eszközöknek minősülő gyógyászati és diagnosztikai célú egészségügyi gázok.

Az egyik legjelentősebb egészségügyi gáz szállítóként több mint 140 egészségügyi intézményt látunk el különféle termékekkel. Mind a kórházak, kórházi laboratóriumok, mentőszolgálatok, mind a kisebb orvosi praxisok és a betegek számára széles termékpalettát és átfogó szolgáltató programot kínálunk:

- tanácsadás

- gázellátó rendszerek tervezése és kiépítése

- biztonságos gázellátás 

- gázellátó eszközök karbantartása

GYÓGYSZERNEK MINŐSÜLŐ GÁZOK GYÁRTÁSA

A gyógyszerekről, gyógyászati termékekről és orvostechnikai eszközökről szóló nemzeti és nemzetközi előírásoknak és szabványoknak való megfelelés számunkra alapvető követelmény. Az egészségügyi üzletágunk tevékenységére vonatkozó legfontosabb előírások a következők: a gyógyszerek és orvosi gázok helyes gyártási gyakorlatára vonatkozó nemzetközi útmutatók (Good Manufacturing Practice - röviden GMP), az orvostechnikai termékekre vonatkozó uniós irányelvek (MEDDEV = Medical Device Directives), valamint az Európai és Magyar Gyógyszerkönyv és a magyar gyógyszertörvény.

Termékeink és szolgáltatásaink magas minőségi színvonalát, és használatuk biztonságát rendszeresen újratanúsított EN ISO 9001 minőségbiztosítási rendszerünk, rendszeres belső auditok, egységes farmakovigilancia rendszer működtetése, akkreditált gázanalitikai kalibráló laboratóriumunk rendszeres ellenőrző vizsgálatai, valamint validált munkafolyamatok és számítástechnikai rendszerek garantálják.

GYÓGYSZERNEK MINŐSÜLŐ ORVOSI GÁZ TERMÉKEINK

  • Oxigén mélyhűtött orvosi gáz
  • Oxigén túlnyomásos orvosi gáz
  • Orvosi cseppfolyós széndioxid
  • Dinitrogén-oxid cseppfolyósított orvosi gáz
  • Oxidin túlnyomásos orvosi gáz (50±2 %(V/V) N2O ad 100% O2)
  • Nitrogén-monoxid/nitrogén inhalációs orvosi gázkeverék 

ORVOSTECHNIKAI ESZKÖZNEK MINŐSÜLŐ EGÉSZSÉGÜGYI GÁZ TERMÉKEINK

  • Cseppfolyós egészségügyi nitrogén
  • Egészségügyi nitrogén (sűrített gáz)
  • Egészségügyi szintetikus levegő (sűrített gáz)

AZ EGÉSZSÉGÜGYI ÉS ORVOSI GÁZOK FELHASZNÁLÁSI TERÜLETEI

Az egészségügyben a gázok különösen fontos szerepet töltenek be. Használatuk nélkülözhetetlen a sürgősségi ellátásban, egyes terápiák alkotóelemeként vagy diagnosztikai célokból. Így például,a Messer gyógyszernek minősülő orvosi gázait felhasználják szívműtéteknél, aneszteziológiai célokra , hipoxia esetén, stb. A lélegeztető, légzést segítő vagy altatógázokon túl például a cseppfolyós nitrogén hidegenergiáját a kriosebészetben alkalmazzák, a laboratóriumi vizsgálatoknál nagytisztaságú laborgázainkat és gázkeverékeinket használják fel.

MESSER MEDICAL – OTTHONI OXIGÉNTERÁPIA

A Messer Medical Home Care üzletága tartós oxigénterápiára szoruló betegek otthoni oxigénellátását végzi. Az otthoni oxigénellátó eszközök folyamatos újratöltésével és tervezett logisztikával több ezer beteg napi oxigénellátását biztosítjuk országszerte.

Tartalom megjelenítő

Segíthetünk?

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Értékesítési és vevőszolgálati munkatársaink megválaszolják termékeinkkel és szolgáltatásainkkal kapcsolatos kérdéseit.

FORM BASIC - ACTION FORM_HU - LOVAS KRISZTA

SEGÍTHETÜNK?

Adja meg, milyen témában kér tőlünk tájékoztatást!

Űrlap

HU_Form_Action form_HU

Hiba történt a regisztráció feldolgozása során. Kérjük, ellenőrizze a megadott adatokat.
Válassza ki, milyen formában szeretné, hogy felvegyük Önnel a kapcsolatot!
Kérjük írja le, miben segíthetünk!