Internet explorer not supported - Please switch to Edge, Firefox, Chrome, Opera or other browser and improve the safety of your navigation

Navigációs menü

Gázkeverékek jellemzői - Messer Hungarogaz Kft

Útkövető

GÁZKEVERÉKEK JELLEMZŐI

GÁZKEVERÉKEK JELLEMZŐI

Gázkeverékek összetétele

A gázkeverék összetételét az azt alkotó különböző komponensek aránya határozza meg. Különböző mértékegységek használhatók a koncentráció meghatározásához. Ilyen dimenzió nélküli mértékegység lehet a % vagy ppm, hiszen ezek nyomástól és hőmérséklettől függetlenek. A térfogat arányt és tömegkoncentrációt is gyakran használják. Ezeket a nyomás- és hőmérséklet-független mértékegységek standard körülményekre  (0°C and 1013 mbar) vonatkoznak. Az egyik mértékegységről a másikra történő átváltáshoz a Messer az EN ISO 14912 szabványon alapuló szoftvert használ.

A gázkeverék előállíthatóságát kémiai, fizikai és biztonságtechnikai szempontok korlátozzák. Így például oxidáló és éghető komponenseket tartalmazó gázkeverékeket csak szigorúan szabályozott keretek között lehet előállítani. A Messer szakértői minden először készített gázkeveréket alaposan ellenőriznek, és részletesen meghatározzák a releváns paramétereket. A keverék számításához egy erre kifejlesztett termodinamikai szoftvercsomagot használnak.

Gázösszetételi tűrés, mérési bizonytalanság és stabilitási időtartam

A gázösszetételi tűrés a komponens tényleges koncentrációjának (tényleges, mért értékének) megengedett eltérését adja meg az előírt (specifikációs, illetve igényelt) koncentrációtól (előírt érték). Az eljárástól függően a gyártási tűrés általában 5 relatív % és 10 relatív % között van az alkotórészek koncentrációjától, fajtájától és számától, valamint a felhasználási igényektől függően.

A komponens ténylegesen mért értéke csak bizonyos fokú bizonytalansággal adható meg. A Messer a kiterjesztett bizonytalanságot mindig k=2 tényezővel szorozva tanúsítja, tehát a tényleges érték 95% valószínűséggel esik a meghatározott intervallumba. A mérőműszerek kalibrálására használt egyedi gázkeverékek esetén a gázpalack töltete gyakran több hónapra is elegendő. A stabilitási idő a gyártás időpontjától számított időtartamot adja meg, amelyre az analitikai bizonyítványban szereplő tényleges értékek garantáltan érvényesek. Ez az időtartam általában 12 hónap, de egyes gázkeverékek (Longlife opció) esetén hosszabb is lehet. A palack előkezelése itt nagy jelentőséggel bír. Stabil gázkeverékek előállítása csak a palack alapos és következetes előkezelésével, valamint többszöri öblítési és vákuumozási ciklusok elvégzése után lehetséges, magas hőmérséklet és megfelelő előkezelési körülmények mellett.

Contact form for every page

Contact us

select action

Űrlap

Test Formular

Schulung 020322
Hiba történt a regisztráció feldolgozása során. Kérjük, ellenőrizze a megadott adatokat.

Kontakt

Segíthetünk?

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Értékesítési és vevőszolgálati munkatársaink megválaszolják termékeinkkel és szolgáltatásainkkal kapcsolatos kérdéseit.

FORM BASIC - ACTION FORM_HU - LOVAS KRISZTA

SEGÍTHETÜNK?

Adja meg, milyen témában kér tőlünk tájékoztatást!

Űrlap

HU_Form_Action form_HU

Hiba történt a regisztráció feldolgozása során. Kérjük, ellenőrizze a megadott adatokat.
Válassza ki, milyen formában szeretné, hogy felvegyük Önnel a kapcsolatot!
Kérjük írja le, miben segíthetünk!

LETÖLTHETŐ INFORMÁCIÓK