Webtartalom-megjelenítő

Kapás László

Alkalmazástechnika - Élelmiszeripar

Élelmiszeripari mérnök

06 (70) 3351-144

06 (1) 435-1101

laszlo.kapas@messer.hu

Webtartalom-megjelenítő

Sikeres bemutatót tartottunk az év legjelentősebb sütőipari vásárán

2015.08.28.

A hazai pék- és sütőipar legjelentősebb szereplői voltak jelen az Ireks-Stamag Kft. által Komáromban megrendezett sütőipari szakvásáron, amelyre kétévente kerül sor.

A 2015. augusztus 25-27. között lezajlott eseményen sütőüzemek, pékségek, cukrászdák és a vendéglátóipar egyéb szereplői értesülhettek a szakmát érintő legfrissebb újdonságokról. A résztvevők tájékozódhattak az elérhető alapanyagok kínálatáról, a reform (pl. gluténmentes) termékek előállítási módjairól, a legújabb gyártás- és hűtéstechnológiai megoldásokról, valamint az ezekhez kapcsolódó értékesítési és reklámfogásokról. Mindezt nemcsak előadások, hanem látványos bemutatók keretében, melyek során a vendégek ki is próbálhatták az adott terméket vagy technológiát.

A Messer cseppfolyós nitrogénnel működő fagyasztószekrényével, valamint szárazjeges hűtve szállítási technológiájával képviseltette magát a szakvásáron. A cseppfolyós nitrogénnel működő Cryogen-Rapid fagyasztószekrény kiváló megoldást kínál azon cégeknek, melyek gyorsan szeretnének hatékony megoldást termékeik lefagyasztására. A berendezések fő előnye a kis helyigény, az alacsony elektromos áram fogyasztás, valamint a kiváló fagyasztási teljesítmény: cseppfolyós nitrogén segítségével a termék ugyanis percek alatt lefagyasztható, miközben minősége és frissessége változatlan marad. A bérleti konstrukció következtében a berendezés kedvező áron elérhető, illetve rugalmasan telepíthető a fagyasztási igények alakulása szerint.


A Messer egy nagy pékbemutató részeként ismertette meg fagyasztószekrényét a résztvevőkkel

A szárazjeges hűtve szállítás szintén számos előnnyel bír az elektromos árammal működő megoldásokkal szemben: a kiváló hűtési teljesítmény mellett kiemelhető a bakteriosztatikus hatás, valamint az a tény, hogy a szárazjég nem olvad el, hanem teljes egészében gázzá alakul, vagyis nem marad utána olvadékvíz. A szárazjég tárolása különböző méretű hőszigetelt ládákban történik, melyekben a szárazjég akár 4-8 napig is használható állapotban marad.