Webtartalom-megjelenítő

Lovas Kriszta

Marketing & Kommunikáció

Marketing és kommunikációs vezető

Webtartalom-megjelenítő

A Messer megvásárolja az iparigáz-gyártó Air Liquide magyar leányvállalatát

2015.09.15.

A legnagyobb, tulajdonosok által igazgatott, németországi székhelyű iparigáz-gyártó vállalatcsoport, a Messer magyarországi leányvállalata 2015. szeptember 15-én szerződést írt alá az Air Liquide Eastern Europe S.A. vállalattal az Air Liquide Hungary Ipari Gáztermelő Kft. 100 százalékos tulajdonrészének megvásárlásáról.

Ezzel a Messer Hungarogáz Kft. több mint 50 alkalmazottat vesz át, továbbá a teljes eszközparkot a vevőkapcsolatokkal együtt. A szerződés tárgya versenyfelügyeleti eljárás alá esik, amely előreláthatóan 6 hónapot vesz majd igénybe.

Az érintett eszközpark magában foglal többek között egy levegőszétválasztó üzemet, két nitrogén-előállító üzemet, egy gázpalacktöltő üzemet, valamint olyan gázellátó eszközöket, mint tartálykocsik, vevőknél felállított tartályok és a gázpalackállomány. „A két vállalat ideálisan egészíti ki egymás tevékenységét“ – indokolja a tranzakciót Stefan Messer, a Messer Csoport tulajdonosa és vezetője. „A tevékenységek integrálását a lehető legrövidebb időn belül végre kívánjuk hajtani a hatékonyság növelése érdekében. Örömmel üdvözöljük új ügyfeleinket és munkatársainkat Magyarországon!

A Messer Hungarogáz Kft. budapesti központja a levegőszétválasztó és palacktöltő üzemmel: