Webtartalom-megjelenítő

Ipari gázok - Gases for Life

Oxigén, nitrogén, argon, hélium, szén-dioxid, hidrogén - és még számos egyéb gáz, valamint gázkeverék. Fedezze fel gázaink széles választékát!

Tovább

Különleges gázok

Különlegesen nagytisztaságú gázok vagy különleges összetételű gázkeverékek? Ismerje meg kínálatunkat a labor, analitika, K+F és high-tech iparágak számára!

Tovább

Gázellátó rendszerek és szerelvények

Segítünk Önnek az optimális gázfelhasználást biztosító gázellátó rendszer kialakításában.

Tovább

Alkalmazástechnológiák

A gázok innovatív felhasználásához egyedi alkalmazástechnikai eljárásokat kínálunk, fejlesztünk. Kérjen alkalmazástechnikai tanácsadást szakértőinktől!

Tovább
Tartalom megjelenítő
Tartalom megjelenítő
Vissza

A Messer és a CVC Fund VII megállapodtak a Linde-vel az amerikai üzleti tevékenység egy részének átvételéről

A Messer és a CVC Fund VII megállapodtak a Linde-vel az amerikai üzleti tevékenység egy részének átvételéről

Sajtóközlemény, 2018. július 16.

Az ipari gázgyártó Messer és a CVC Capital Partners Fund VII 2018. július 16-án állapodtak meg a Linde AG vállalattal egyes dél-amerikai gázipari tevékenységek, valamint a Linde észak-amerikai üzlete túlnyomó részének átvételéről. A megszerzett észak- és dél-amerikai társaságok nagyjából 5100 munkatárssal 1,7 milliárd US dollár (1,4 milliárd euró) forgalmat bonyolítottak le 2017-ben mintegy 360 millió dollár (305 millió euró) EBITDA mellett.  A 3,3 milliárd US dollár (2,8 milliárd eurós) értékű vételár várhatóan még további igazításra kerül a closing időpontjáig. A tranzakció függvénye még az ipari gázgyártó Linde és Praxair vállalatok tervezett fúziójának sikerese lebonyolítása, valamint a felelős versenyhivatal jóváhagyása.

A Messer és a CVC Fund VII gazdasági együttműködéséből létrejövő közös vállalat, az MG Industries a Messer márkanév alatt fog tevékenykedni. A világszerte legnagyobb, magántulajdonban lévő ipari gázgyártó Messer a Nyugat-Európában működő vállalatait is beviszi a közös vállalkozásba. A spanyol, portugál, svájci, francia, benelux, dán, valamint a német vállalatok 780 munkatárssal együttesen 334 millió euró forgalmat bonyolítottak le 2017-ben. Világszerte pedig 5675 munkatárssal 1,2 milliárd euró forgalmat tudhatott magáénak a Messer 2017-ben.

„Ezzel a stratégiai együttműködéssel azt az egyedülálló lehetőséget kívánjuk kiaknázni, hogy visszatérjünk az észak- és dél-amerikai piacra és egy globális gázipari vállalatot hozzunk létre”, mondta el Stefan Messer, a németországi Bad Soden központú Messer Csoport tulajdonosa és ügyvezetője.

A Messer Csoport 2004-es szervezeti átalakítása kapcsán az észak-amerikai tevékenységeket a francia Air Liquide SA vette át. „Alkalmazástechnikai piacismeretünk és tapasztalunk, valamit a CVC működési szakértelme és globális kapcsolatrendszere segít abban, hogy a megszerzett tevékenységeket a tapasztalt és motivált munkatársakkal közösen tovább építsük.”

Alexander Dibelius, a CVC társ-ügyvezető partnere és a DACH régió vezetője hozzáteszi: „Ez egy nagyszerű alkalom, hogy az ipari gáz szektorban egy új globális szereplőt hozzunk létre. Örülünk, hogy együttműködhetünk a Messer Csoporttal és a Messer családdal, akikkel évek óta szoros és bizalmas kapcsolatot ápolunk. A Messer mérnöki és alkalmazástechnikai szakértelme olyan kulcsfontosságú előnyök, melyek segítségével a megszerzett tevékenységeket sikeresen fejleszthetjük tovább.”


Webtartalom-megjelenítő

Levegőszétválasztás

A kriogén levegőszétválasztás technológiai folyamata.

Tovább

Letöltések

Termékadatlapok, biztonsági adatlapok, prospektusok, rendelési útmutatók.

Tovább

Gázellátási formák

A gázellátás változatos formáit kínáljuk: palackos gázok, tartályos cseppfolyós gázok, on-site gázelőállító berendezések.

Tovább

Kapcsolat

Vevőszolgálatok, gázlerakatok, értékesítési és alkalmazástechnikai munkatársak és számos osztály elérhetőségei.

Tovább

Karrier

Fedezze fel, miért jó a Messernél dolgozni! Ismerje meg aktuális állásajánlatainkat!

Tovább