Webtartalom-megjelenítő

Ez a Messer. Ez a mi utunk.

A Messer különbözik más vállalatoktól, ahogy a munkatársaink is különböznek. A Messer kollégái ismerik önmagukat és saját képességeiket. Elsősorban önmaguknak akarnak bizonyítani, és nem másoknak. Sokat követelünk magunktól, és megkapjuk a megfelelő munkakörnyezetet ahhoz, hogy ezeknek a magas követelményeknek meg is feleljünk. Mert az az ember, aki magas célokat tűz ki maga elé, és nem könnyen elégszik meg az eredményekkel, sokat el tud érni – és nem a karrier kedvéért, hanem azért, mert folyamatosan fejlődni akar.

Nyílt kommunikáció és csapatszellem

A Messernél támogatjuk a nyílt kommunikációt a munkatársak között. Mindig a legjobb megoldást keressük. Mert nem egymás ellen, hanem együtt dolgozunk. Előnyben részesítjük az együttműködést a versengéshez képest. Egyszerű, tiszta csapatszellem uralkodik nálunk.  Fontos és teljesen természetes számunkra, hogy a kollégáinkban az embert is lássuk. A jó személyes munkatársi kapcsolatok határozzák meg a munkahelyi hangulatot, és teszik azt családiassá – ezért ez része a kiegyensúlyozott szervezeti kultúránknak.

Döntési szabadság

A Messer mint munkaadó bizonyos értelemben megmarad a háttérben. A folyamatok során kevésbé élesen állítja fel a határokat, mint mások, így biztosítva teret a munkatársaknak, hogy saját maguk osszák be feladataikat, és hozzák meg döntéseiket. Ez nem mindig könnyű. Csak olyan emberekkel lehetséges, akik ezzel a szabadsággal képesek jól élni. Akik vállalják a felelősséget, és képesek megszervezni a munkájukat. És ha tudják, hogyan használják ezt a szabadságot, akkor könnyebben adják meg azt mások számára is.

Bizalom

A bizalom nagy erény a Messernél. Már belépésekor bizalmat szavazunk minden egyes új kollégánknak. Ez azért működik, mert nálunk olyan emberek dolgoznak, akik saját kezdeményezéseikkel, és azzal, hogy felvállalják a felelősséget a munkájukért, érdemesek erre a nagyfokú bizalomra.

Az ötletek megvalósítása

A Messer munkatársai sokoldalú képességekkel rendelkeznek, és ezeket munkájuk során kamatoztatni is tudják. Ha van egy jó ötletük, támogatást kapnak ennek megvalósításához. A Messer így segíti őket abban, hogy egyre jobbá váljanak. Mert mindenki, akinek vannak ötletei, megérdemli az esélyt, hogy ezeket a gyakorlatba is átültesse – így segítve ezzel önmaga és a vállalat fejlődését.

A jó érv számít

Érvelés és meggyőzés: ezek a Messernél alapfogalmak. Ami számít, az a jó érv – nem az, hogy kitől származik. Az egyenrangúságon alapuló gyümölcsöző vita teszi lehetővé, hogy a legjobb megoldások szülessenek meg. Határozottság, ugyanakkor erős együttgondolkodási készség – a véleményünket nyíltan kifejezzük, ugyanakkor elfogadjuk a kritikát. A konstruktív vita számunkra eszköz arra, hogy jó megoldásokat és gyors döntéseket hozzunk.