Webtartalom-megjelenítő

A GINVERT és a Messer környezettudatos megoldásokat fejleszt a hűtveszállítás területén

2017. július 07. 

Az ENGIE leányvállalata, az alternatív üzemanyag-forgalmazó GINVERT és a Messer, mint az egyik piacvezető iparigáz szolgáltató jövőbeni együttműködésükről tájékoztatták a nyilvánosságot egy ENGIE üzemanyagtöltő állomás megnyitója alkalmából a franciaországi La Courneuve-ben. A Messer az új ENGIE töltőállomáson cseppfolyós nitrogén tartályt telepít kriogén hűtőberendezéssel ellátott haszonjárművek, hűtőautók számára.

Az áruforgalom különösen a belvárosban egyre inkább felelős a légszennyezettségért és a zavaró zajhatásokért. A hagyományos hűtőberendezéssel ellátott járművek esetében a hűtést gázolaj működteti, mely a városi közlekedés során folyamatosan járó motorral, ezáltal légszennyezéssel és zajjal jár.

A cseppfolyós nitrogénnel működő hűtőagregáttal felszerelt, hűtött rakterű járművek ezzel szemben a városi áruforgalom legújabb követelményeinek megfelelő, innovatív megoldást kínálnak: a cseppfolyós nitrogénen alapuló hűtési eljárás ugyanis zajtalan és környezetbarát, mert mentes a por-, nitrogénoxid-, és szén-dioxid kibocsátástól. Az áruforgalom így a környezetet és a lakókat nem megterhelve, a hűtveszállítási lánc megszakítása nélkül működhet, akár éjszaka is.

A tervek szerint Franciaországban további ENGIE töltőállomásokon is bevezetik a cseppfolyós nitrogéntöltést. A környezettudatos megoldásra törekvő együttműködés további előnye, hogy a vevőknek egyértelmű megtakarítást eredményez, hiszen az alternatív üzemanyag és a hűtőközeg töltése egy és ugyanazon helyen válik lehetővé.