Internet explorer not supported - Please switch to Edge, Firefox, Chrome, Opera or other browser and improve the safety of your navigation

Navigation Menu

Kalibráló gázok - Messer Hungarogaz Kft

Breadcrumb

Kalibráló gáz

KALIBRÁLÓ GÁZOK

Egyedi megoldások az Ön igényeire szabva

Contact form for every page

Contact us

select action

Form

Test Formular

Schulung 020322
There has been an error processing your registration. Please double-check the information entered.

Kontakt

Nested Applications

Calibration Gas for Individual Purposes

Kalibráló gáz egyedi célokra

A kalibráló gázzal szemben különösen fontos a legmagasabb követelményeknek való megfelelés, amikor azt érzékeny analitikai műszerek működtetéséhez használják a minőségbiztosítás, a biztonságtechnika, az emissziós vagy a környezeti monitoring területén. A gyakorlatban jelenleg alkalmazott összes analitikai módszer összehasonlító módszer. Ez azt jelenti, hogy az analizátort kalibrálni kell, mielőtt a mennyiségi mérésekre sor kerülne. A gázelemzés esetében ezt általában meghatározott, ismert összetételű kalibráló gázokkal végzik el. A Messer egyedi kalibráló gázokat kínál az analitikai berendezések megfelelő és megbízható kalibrálásához. Szigorú minőségirányítási rendszert követünk annak érdekében, hogy a gyártás a legmagasabb minőségi előírásoknak megfelelően történjen.

MESSER GÁZKEVERÉK KONFIGURÁTOR

Nested Applications

Composition of a Calibration Gas

A kalibráló gáz összetétele

A kalibráló gázok összetétele az alkalmazástól függően eltérő –a térfogat%-tartományban lévő egyszerű kétkomponenses keverékektől kezdve a ppm- vagy akár ppb-tartományban lévő többkomponensű keverékekig széles a paletta. A lehetséges keverékek szinte korlátlan száma miatt a Messer a legtöbb kalibráló gázt egyedi gázkeverékként gyártja az ügyfél specifikációi szerint. Az egyes gázkeverékeket az egyeztetett egységben kifejezett pontos összetétel, gyártási pontosság, az analitikai mérés bizonytalansága és a stabilitási időszak jellemzi. A Messer nagy odafigyeléssel és precizitással, rövid határidővel gyártja a kalibráló gázokat az ügyfél egyedi igényei szerint.

GÁZKEVERÉKEK JELLEMZŐI

Calibration Gas Categories

Kalibráló gáz kategóriák

A kalibráló gáz szükséges specifikációja egyértelműen az alkalmazástól függ. Tipikus példa erre a gázkromatográfiás kalibrációs standardként való felhasználás. A különböző igények optimális kielégítése érdekében a Messer többféle kalibrálógázkategóriát kínál. Ezeket a kalibrálógáz-kategóriákat az összetételi tűrés, a mérési bizonytalanság és a stabilitási időtartam határozza meg.
Számos alkalmazásnál +/− 2 relatív %-os kalibrálógáz-bizonytalanságot alkalmaznak. Ezeket ún. Labline keverékként kínáljuk, általában +/− 5%-os relatív gyártási tűréshatárral. Nagy pontosságú mérésekhez az ún. Topline keverékekkel való kalibrálást javasoljuk, amelyek bizonytalansága kisebb, mint +/− 1 rel. %. A Labline és Topline keverékek különböző komponensek széles skálájával állíthatóak elő a %- és ppm-tartományban. A Messer nyomelemzéshez, például környezeti monitoringhoz a Traceline keverékeket kínál a ppb-tartományban lévő koncentrációkkal.
Minden kalibrálógáz palack analitikai tanúsítvánnyal rendelkezik (az EN ISO 6141 szabvány szerint). A tanúsítványon a névleges és tényleges összetétel, annak bizonytalansága és egyéb műszaki adatok mellett a lejárati idő is szerepel. A kalibráló gáz szabványos stabilitási ideje egy év. A komponensek kémiai tulajdonságaitól és a koncentrációtartománytól függően a Messer számos különböző kalibráló gázt kínál akár 3 évig tartó hosszabb stabilitási idővel is (Longlife-opció).
 

Kalibráló gázkeverék kategóriák

Típus
Mérési bizonytalanság
(rel.%)
Tűrés (rel.%)
Koncentráció
Stabilitás (hónap)
Tecline
nincs tanúsítvány
2-10 %
1-100 %
 
Traceline
5 %
10 %
5 - 1000 ppb
< 12
Labline
2 %
5 %
1 ppm - 100 %
12
Topline
< 1 %
< 5 %
10 ppm - 100 %
12
Longlife opció 24/36/60: megnövelt stabilitási időszak (24/36/60 hónap)
Akkreditált opció: kalibrálási bizonyítvánnyal ISO 17025 szerint akkreditált laboratóriumtól

 

Accredited Gas Mixtures – Calibration Gas of Highest Quality Level

Akkreditált gázkeverékek – A legmagasabb minőségi szintű kalibráló gázok

Az ISO 17025 szabvány a vizsgáló és kalibráló laboratóriumok alkalmasságának általános követelményeit határozza meg. Az ISO 17025 szabvány szerint akkreditált laboratórium például bizonyította, hogy alkalmas a kalibrálás elvégzésére, valamint a gázkeverékek előállítására és elemzésére. 
Az ISO 17034 szabvány a referenciaanyag-gyártók kompetenciájára vonatkozó általános követelményeket írja le. Az ISO 17034 szabvány szerint akkreditált gyártó jogosult hitelesített referenciaanyagok (CRM) előállítására. 
Általánosságban elmondható, hogy az akkreditált laboratórium által hitelesített kalibráló gázok fontos szerepet játszanak az analitikai kémiában, mivel megfelelnek a legmagasabb metrológiai szabványoknak. A kalibráló gázokat elsősorban olyan laboratóriumokban használják, amelyekre a GMP vagy ISO 17025 szabvány előírásai vonatkoznak.
Európában a Messer négy laboratóriumot működtet az ISO 17025 szabvány szerinti akkreditációval, melyek közül egyik a Messer Hungarogáz budapesti Akkreditált Gázanalitikai Kalibráló Laboratóriuma. 
A Messer Csoport svájci üzeme az ISO 17034 szabvány szerint akkreditált, így rendelkezik a minősített referenciaanyagok (CRM) előállításához szükséges kompetenciával is. 
Az egyedi kalibráló gázkeverékek gyártásában és elemzésében szerzett sokéves tapasztalatunk és csapataink szakértelme lehetővé teszik, hogy rendkívül pontos és nyomon követhető termékeket kínáljunk.

Equipment for Calibration Gas Cylinder

A kalibrálógáz palack szerelvényei

Az analitikai berendezések megbízható kalibrálásához – különösen az alacsony koncentrációtartományban – alapvető fontosságú a palackba töltött kalibráló gáz összetételét megváltoztató, elszennyező hatások kiküszöbölése. Ehhez megfelelő gázelvételi eszközök, szerelvények használata is szükséges. A Messer megfelelő nyomáscsökkentőket (reduktorokat) és gázellátó rendszereket kínál a gázkeverék minőségének megőrzése és a biztonság érdekében.

Related Topics

Segíthetünk?

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Értékesítési és vevőszolgálati munkatársaink megválaszolják termékeinkkel és szolgáltatásainkkal kapcsolatos kérdéseit.

FORM BASIC - ACTION FORM_HU - LOVAS KRISZTA

SEGÍTHETÜNK?

Adja meg, milyen témában kér tőlünk tájékoztatást!

Form

HU_Form_Action form_HU

There has been an error processing your registration. Please double-check the information entered.
Válassza ki, milyen formában szeretné, hogy felvegyük Önnel a kapcsolatot!
Kérjük írja le, miben segíthetünk!